Ultima oră

Expresul PDM s-a pornit prin sate şi oraşe pentru a discuta cu oamenii

”Astăzi, pornește Expresul Partidului Democrat. Vom merge la bordul mai multor autocare în sate și orașe pentru a discuta cu oamenii. Am decis să le cerem opinia cetățenilor și acum când suntem în campanie. PDM este partidul care se consultă cu oamenii și vom ține cont de părerea lor atunci când vom elabora politicile ce țin de soluționarea principalelor probleme pe care le au ei, familiile lor, localitățile lor”, a declarat înainte de plecare președintele Parlamentului, Igor Corman, care va conduce echipa democraților care se va afla în această săptămână în regiunea de nord a Moldovei.

Echipa PDM este pregătită să le prezinte oamenilor din toată țara în ce constau măsurile concrete pe care partidul le propune pentru creșterea nivelului de trai pentru fiecare familie. În premieră, democrații au ales să se consulte cu cetățenii înainte de a include aceste măsuri în programul electoral și de guvernare cu care formațiunea se va prezenta la alegerile din 30 noiembrie.

“Înainte de a le cere să ne voteze, noi le cerem opinia! Ne interesează ce au de spus agricultorii, muncitorii din fabrici, medicii, profesorii, pensionarii, tinerii, mamele, oamenii de afaceri, oamenii de cultură – toți oamenii Moldovei”, a afirmat Valentina Buliga, care se va afla zilele acestea în raioanele din sudul țării. Valentina Buliga, vicepreședintele PDM, a subliniat că în cadrul acestei ample consultări naționale, cetățenii sunt îndemnați să își exprime părerile cu privire la situația familiilor, nivelul de trai și la măsurile PDM pentru întregirea familiilor.

Consultarea pe care PDM o realizează la nivel național cu cetățenii, în cadrul întâlnirilor din toate raioanele țării, a fost anunțată de liderul democrat. Marian Lupu a explicat că, în acest mod, formațiunea intenționează să-și verifice programul electoral – prin consultare directă cu cetățenii, întrebând părerea lor despre măsurile realizate. ”Vrem să știm exact ce sarcini pun oamenii în fața viitoarei guvernări. În baza părerilor pe care oamenii ni le vor transmite, noi vom definitiva Platforma electorală care va sta la baza Programului de guvernare”, a declarat președintele PDM.

În următoarele luni, echipe compuse din experți din diverse domenii, divizate în echipe pe regiuni, vor merge în sate și orașe.

Primele destinații ale celor trei echipe care au pornit cu Expresul Partidului Democrat vor fi Briceni, Șoldănești și Cahul.
 
Sursa: pdm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *