IT&C

Facebook a spionat utilizatorii Instagram prin intermediul camerelor telefoanelor

Facebook Inc. este din nou trimis în judecată pentru că ar fi spionat utilizatorii Instagram, de această dată prin utilizarea neautorizată a camerelor lor de telefonie mobilă, informează Bloomberg. Într-un alt proces intentat luna trecută, Facebook a fost acuzat că a folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a culege în mod ilegal datele biometrice ale celor peste 100 de milioane de utilizatori de Instagram.

Procesul provine din rapoartele mass-media din iulie că aplicația de partajare a fotografiilor părea să acceseze camerele iPhone chiar și atunci când nu erau utilizate în mod activ.

Facebook a respins rapoartele și a dat vina pe o eroare, pe care a spus că o corectează, pentru că a declanșat ceea ce a descris drept notificări false că Instagram accesează camerele iPhone.

În plângerea depusă joi în curtea federală din San Francisco, utilizatorul Instagram din New Jersey, Brittany Conditi, susține că utilizarea camerei de către aplicație este intenționată și realizată în scopul colectării „datelor lucrative și valoroase despre utilizatorii săi la care altfel nu ar avea acces . ”

Prin „obținerea de date personale extrem de private și intime asupra utilizatorilor lor, inclusiv în confidențialitatea propriilor case”, Instagram și Facebook sunt capabili să colecteze „informații valoroase și studii de piață”, potrivit plângerii.

Facebook a refuzat să comenteze.

Într-un proces intentat luna trecută, Facebook a fost acuzat că a folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a culege în mod ilegal datele biometrice ale celor peste 100 de milioane de utilizatori de Instagram. Facebook a respins afirmația și a spus că Instagram nu folosește tehnologia de recunoaștere a feței.

Luna trecută, compania de socializare s-a oferit să plătească 650 de milioane de dolari pentru soluționarea procesului în care a fost acuzată că a colectat ilegal date biometrice printr-un instrument de etichetare a fotografiilor furnizat utilizatorilor Facebook.

În noul proces, compania este acuzată că a colectat, stocat și a profitat de datele biometrice ale mai mult de 100 de milioane de utilizatori Instagram, fără știrea sau consimțământul acestora.

„Acest proces este lipsit de temei”, a declarat Stephanie Otway, un purtător de cuvânt al companiei Facebook, într-o declarație prin e-mail. „Instagram nu folosește tehnologia de recunoaștere a feței”.
,
Kelly Whalen, o locuitoare din Illinois, care spune că folosește Instagram în mod regulat din 2011, a susținut în plângerea ei că practica aplicației, de partajare a fotografiilor, încalcă o lege a vieții private care interzice colectarea neautorizată de date biometrice. Conform legii, o companie poate fi forțată să plătească 1.000 USD pentru fiecare încălcare – sau 5.000 USD dacă se constată că a acționat în mod imprudent sau intenționat.

Abia la începutul acestui an Facebook a început să informeze utilizatorii Instagram că colectează datele biometrice, conform procesului.

Politica de date online a Instagram privind recunoașterea feței prevede: „Dacă introducem tehnologia de recunoaștere a feței în experiența dvs. Instagram, vă vom anunța mai întâi și veți avea controlul dacă folosim această tehnologie pentru dvs.”

https://universul.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *