Actualitate

FANTOMELE COMUNISMULUI. Kominternistul Vladimir Socor, o ghidonează din umbră pe Maia Sandu

V-ați întrebat cumva cine este sfetnicul din umbră care o îndeamnă pe țanțoșa președintă Maia Sandu și tot PAS-ul ei să adopte „soluții radicale” prin sfidarea deciziilor Curții Constituționale și cultivarea urii împotriva Parlamentului și sistemului parlamentar din Republica Moldova, stabilit în urma modificărilor Constituției din anul 2000?

Nu trebuie să ghiciți sau să-l căutați prin birourile Președinției, mobilate pufos și totalitar de ayatolahul Erdogan.

El este ubicuu și sonor prin Radio Europa Liberă și se numește Vladimir Socor, vechi (în rele) kominternist și sforar abil al președințiilor și grupărilor politice cu interes de la Chișinău.

Iată ce îndruga acesta de la microfonul Europei Libere la 24 februarie, a doua zi după ce Curtea Constituțională a declarat ca fiind neconstituțional decretul Maiei Sandu de desemnare repetată a Nataliei Gavriliță pentru funcția de premier:

„Avem situația în care Curtea Constituțională dă un verdict neconform interesului național”;

„Dezbaterile din Chișinău s-au împotmolit în considerente de natură juridică și pur tehnică. Aceste considerente împiedică o soluție radicală. Soluția radicală este schimbarea sistemului actual, schimbarea sistemului de guvernare prin partide parlamentare și instituirea unui sistem prezidențial de guvernare”;

„Pentru început se poate recurge la această soluție: doamna președintă nu va învesti un guvern în actualul parlament, parlamentul va vota să o supună impeachmentului, impeachmentul nu va trece – din lipsă de majoritate, vor apărea temeiuri constituționale pentru dizolvarea parlamentului. Foarte clar! Acesta este primul recurs!”.

Trebuie să înțelegem că „soluția” Maiei presupune mai multe „recursuri” care să ignore Constituția și să fie „conforme cu interesul național”! Cel puțin asta reise din următorul îndemn leninist al revoluționarului expert de la Europa Liberă:

„Soluția, de fapt, nu este în alegerea unui parlament cu același sistem. Soluția este în schimbarea sistemului, în instituirea unui sistem de guvernare prezidențial! Pentru a transfera puterile statului la președinție, în vederea elaborării strategiilor de dezvoltare a R. Moldova. În sistemul parlamentar este imposibil de a elabora strategii, pentru că guvernele cad o dată la câteva luni! Și e imposibil de recrutat personal calificat care să lucreze în guverne! (…) Instituția prezidențială are capacitatea de a elabora strategii pe termen lung, de a recruta personal competent pentru a formula și a implementa aceste strategii”!

Bineînțeles, „expertul” nu adie un cuvânt despre faptul că instituția prezidențială e ocupată în totalitate, ca și pe timpul lui Dodon, de reprezentanții unui singur partid: PAS, care sunt repetenți cu toții la respectarea Legii Fundamentale!

Acum am realizat care este scopul adevărat al „alegerilor anticipate” asupra cărora insistă cu atâta îndârjire proletară Maia Sandu: instituirea unui sistem de guvernare prezidențial!

Exact ce-și dorea Petru Lucinschi în anii 1999-2000!

Concluzia pe care o trag aici este următoarea:

În afară de grupările banditești care le mănâncă banii și viața basarabenilor, aceștia mai au de înfruntat detașamentele stângii neobolșevice occidentale care au dat năvală peste acest teritoriu imediat după destrămarea imperiului sovietic și-și coordonează perfect acțiunile cu grupările banditești în situațiile de criză pe care tot ele le generează!

Le generează cu bună știință pentru ca înstrăinații de noi să nu mai putem fi în stare a ne reveni pentru a ne afirma drepturile și identitatea!

De curând, este necesar să precizăm asta, aceste detașamente ale stângii neomarxiste, cu toți experții și uriașa lor rețea de propagandă, au reușit să-și instaleze, prin acte abjecte de manipulare și dezinformare populistă, și păpușa lor în cea mai înaltă funcție publică din Republica Moldova. Una din misiunile lor pe care trebuie să le execute în regim de urgență la alegerile anticipate este aducerea cu orice preț în Parlament a încă unei grupări criminale de extracție rusească, gruparea lui R. Usatâi astfel încât partida rusească să întrunească în viitorul Parlament numărul necesar de voturi pentru modificarea Constituției, 67, și eliminarea în totalitate din Legislativ a reprezentanților cu aspirații românești!

Drept dovadă a celor spuse de mine sunt alte îndemnuri, mai vechi, dar tot atât de proletare, ale aceluiași komisar kominternist Socor întru menajarea stângii komuniste de expresie rusească:

– În 2005, Socor a fost cel care a stat pe capul nostru, al deputaților creștin-democrați, ca să ne determine, împreună cu Băsescu, Europa Liberă și PROTV, să-l votăm pe nimeni altul decât Voronin, la 4 aprilie, pe post de șef de stat!

– În iarna lui 2015, tot Socor a fost cel care a încurajat instalarea guvernului minoritar Gaburici cu votul komuniștilor lui Voronin, cu înlăturarea premeditată a PL-ului de la formarea garniturii guvernamentale, în detrimentul guvernului de orientare europeană pe care și l-au dorit basarabenii la alegerile din 30 noiembrie 2014 (Guvernul Gaburici care, prin votul său a mai scos din rezervele Băncii naționale 6 miliarde de lei pentru a încheia cu vârf și îndesat „furtul miliardului”!). „Voronin este preferabil”, iar „Ghimpu este irațional”, afirma atunci Socor tot la Europa Liberă!

– La 7 iunie 2019, Socor, alături de Merkel și alți binevoitori din UE, a fost cel care a încurajat vârtos formarea Alianței Kozak dintre Maia Sandu, Andrei Năstase și Igor Dodon! Nu vă mai amintiți?

– În luna mai 2020, „analistul occidental”, Vladimir Socor, tot de la microfonul Europei Libere, le cerea, în chip ultimativ, Maiei și lui Năstase să nu voteze demiterea guvernului PSRM-PD, controlat în totalitate de Dodon („Guvernul dlui Chicu are o performanță bună. Afirmațiile potrivit cărora Guvernul Chicu a eșuat sunt afirmații politicianiste, determinate nu de aprecierea obiectivă a performanței Guvernului Chicu, dar determinate de scopul cu totul de neînțeles de a da jos guvernul cu orice preț, pur și simplu pentru că este un guvern girat de Partidul Socialiștilor. Nu este acesta un motiv suficient pentru a da jos Guvernul Chicu”, spunea atunci Socor)!

– Tot atunci, neobositul (în rele) „expert american” le ordona Maiei și lui Năstase să nu admită suspendarea/demiterea lui Dodon împreună cu celelalte forțe politice din Parlament, acesta să fie lăsat să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă, adică să nu fie tras la răspundere până atunci pentru faptele evidente de corupție scoase în vileag mai ales în acele zile („Dacă alegerile au loc fără interferențe de ordin politic, atunci sigur că are șanse, chiar are șansa principală, adică vreau să spun, e favorit, sondajele îl indică drept favorit, de aceea a apărut ideea potrivit căreia, și asta o spun politicienii de diferite culori, ideea ca dl Dodon să nu fie lăsat să ajungă până la alegeri, să fie scos din cursă înainte de alegeri. Și cum se poate face acest lucru? Printr-o majoritate încropită, de strânsură care să schimbe cu totul situația politică!”, spunea el)!

– Tot în acele zile fierbinți, Socor îi îndemna pe Maia și Năstase să susțină ideea alegerilor parlamentare anticipate! Știți de ce? Atenție mare: Pentru că actualul Parlament este nereprezentativ – numărul deputaților socialiști este mult mai mic în comparație cu susținerea pe care PSRM-ul o are în societate („Sunt din nou de acord că alegeri parlamentare anticipate trebuie să aibă loc, de acord că parlamentul actual este nereprezentativ în două feluri: într-un fel, deoarece oamenii din fostul Partid Democrat al dlui Plahotniuc au suprareprezentare în parlament, e moștenirea lui Plahotniuc, acești oameni sunt suprareprezentați în parlament și se vând, se cumpără, formează majorități artificiale. Deci e putred acolo, e putregai. Pe de altă parte, e posibil că Partidul Socialiștilor e subreprezentat. E posibil că sprijinul real în rândurile alegătorilor este mai mare decât numărul deputaților socialiști în parlament”, afirma Socor, senin, la „Europa liberă”)!

– Și tot atunci, kominternistul le cerea Maiei și lui Năstase să susțină declarațiile procurorului general Stoianoglo, cel care ne-a dat de înțeles că-l va elibera din pușcărie pe Platon, omul serviciilor rusești. („Partidele Platforma DA și PAS trebuie imediat să susțină declarațiile procurorului Stoianoglo”, indica „analistul”)!

Prețioase indicații pentru partida rusească și stânga neomarxistă de la Chișinău!

Și toate, dar absolut toate, făcute de Vladimir Socor în dialogurile pe care le are el constant cu Valea Ursu.
 
Ștefan Secăreanu / activenews.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *