Auto

Ferrari va lansa câte un model nou în fiecare an

Ferrari îşi va menţine linia de patru modele, formată acum din modelele California şi 612 Scaglietti în gama GT, şi 458 Italia şi 599 GTB Fiorano în categoria maşinilor sport ultraperformante.

În fiecare an, unul din cele patru modele va fi înlocuit de un model modificat, numit M. Acest model M va veni după aproximativ 4 ani de la lansarea iniţială a maşinii şi în esenţă va include un design revizuit plus îmbunătăţiri la motor şi caroserie. După alţi patru ani, acest model M va fi înlocuit de un model complet nou, asftfel încât fiecare model Ferrari va fi înlocuit la fiecare 8 ani, cu un update major la mijlocul ciclului său de viaţă.

Pe lângă acestea, un vârf de gamă, precum Enzo, va fi lansat la fiecare decadă, fiind luate în calcul versiuni Scuderia şi Spyder şi pentru alte modele.

Deocamdată la orizontul apropiat se află înlocuitorul lui Ferrari 612 Scaglietti, aşteptat pentru a fi lansat în prima parte a anului viitor. Acesta va fi urmat de înlocuitorul legendarului Enzo, spre sfârşitul anului 2011, iar în 2012 înlocuitorul lui 599 GTB.

Niciuna dintre aceste maşini până în 2014 nu va fi hibridă, cu toate că Ferrari a prezentat în premieră la Geneva, în martie, un sistem funcţional. Amadeo Felisa, CEO Ferrari, a declarat la acea vreme: „Nu este fezabil încă pentru producţie. Ne va lua trei ani pentru dezvoltarea componentelor şi încă doi ani pentru pregătirea furnizorilor pentru producţie. Scopul acestui prototip hibrid este de a găsi clienţi. Vom face hibrizi pentru că altfel nu va mai exista Ferrari. Suntem forţaţi de normele de consum a carburantului şi a emisiilor CO2. Dar nu vom pierde din performanţă”, a mai completat oficialul companiei Ferrari.

Una dintre principalele griji ale constructorului italian o constituie timpul de aşteptare al clieţilor pentru maşină nouă. Acum, nu este neobişnuit pentru cineva să aştepte între 18 luni şi 2 ani pentru livrarea unui model nou Ferrari, aşa încât mulţi se îndreaptă spre alte mărci. Ferrari doreşte să reducă acest timp la sub un an.

Sursa: Informațiiauto.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *