Ultima oră

FIAT a preluat controlul unui ziar important

 Producatorul auto de la Torino isi va dubla participatia la RCS Mediagroup la 20% dupa incheierea majorarii de capital, a anuntat Fiat intr-un comunicat publicat duminica, preluat de Financial Times, informeaza Mediafax.

Tranzactia va intari zvonurile ca presedintele Fiat, John Elkann, incearca sa incurajeze consolidarea sectorului media din Italia.Elkann (37 de ani), mostenitorul familiei Agnelli, este cunoscut drept un pasionat al afacerilor in media. Fiat controleaza si La Stampa, un alt ziar de larga circulatie in Italia.John Elkann, nepotul lui Gianni Agnelli, este membru in boardul The Economist. De asemenea, el a intrat recent in consiliul de administratie al News Corp., fiind prieten cu James Murdoch, directorul executiv de operatiuni al grupului si fiu al magnatului media Rupert Murdoch.

Unii executivi din industria media italiana anticipeaza ca Elkann ar putea incerca o fuziune intre Corriere della Sera si La Stampa, potrivit FT.
Elkann s-a nascut la New York in 1976, fiind fiul contesei Margherita Agnelli de Pahlen, fiica lui Gianni Agnelli, si al lui Alain Elkann, jurnalist si scriitor.
 
mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *