Frumusețe

Fiecare cu numărul său

Dacă aş putea mişca acul cântarului măcar puţin, ne spunem, aş deveni atât de sexy, aş avea atât de mult succes la serviciu şi aş avea o aventură plină de pasiune cu tipul pe care-l văd în fiece dimineaţă în lift. Desigur, este mai mult un barometru psihologic, care arată cum ne simţim în acea săptămână, zi sau minută, decât un scop real de pierdere a greutăţii.

Când, totuşi, reuşim să cântărim mai puţin, ne dăm seama că nu am devenit mai sexy chiar dacă încăpem în haine cu două numere mai mici. Nici la serviciu, ideile noastre nu sunt aplaudate la scenă deschisă şi nu devenim mentorul nimănui. Iar despre tipul din lift, ne dăm seama că nici măcar nu e genul nostru.

Cele mai frumoase momente ale vieţii le pierdem măsurându-ne coapsele sau talia. Ne irosim serile alergând pe bandă pentru a da jos tableta de ciocolată de la prânz în loc să ne lăsăm mângâiate de iubiţii noştri. Calculăm fiecare calorie şi porţie în loc să savurăm un desert copios cu prietenele noastre.

Nu mă înţelegeţi greşit, voi pleda mereu pentru cât mai multă mişcare şi un mod sănătos de alimentare, în care să mâncăm cât mai puţine animale moarte, pentru a nu lăsa viaţa să dispară din ochii noştri. Dar, voi fi mereu împotriva exceselor – când numărul de calorii digerate nu trebuie să depăşească numărul de calorii arse la orele de aerobică.

Fericirea şi succesul nostru nu vor depinde niciodată de cât de transpirate ieşim de la sală, ci de cât de mult zâmbim, cât de des mergem cu capul sus şi spatele drept, cât de multă dragoste oferim celorlalţi şi de atitudinea pe care o avem când începem o nouă zi.

Silvia Ursu
psihologie@timpul.md 

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *