Actualitate

Filat a discutat cu Putin problemele moldovenilor din Rusia

Vlad Filat a avut o întrevedere şi cu prim-ministrul Ucrainei, Nikolai Azarov, în cadrul căreia au convenit asupra stabilirii formatului de negocieri pentru soluţionarea în mod constructiv a problemelor ce au apărut la frontieră, lângă Palanca.

La întâlnirea cu prim-ministrul Kazahstanului, Karim Masimov, ţară care deţine preşedenţia OSCE, acesta a menţionat disponibilitatea de a contribui în continuare la identificarea unei soluţii pentru conflictul transnistrean.

În cadrul Summit-ului Vladimir Putin a propus ca statele membre ale CSI să semneze, până la sfârşitul anului, un Acord privind zona de comerţ liber a CSI. Premierul rus a reamintit despre iniţiativa Federaţiei Ruse de a deschide centre expoziţionale, care să ajute la promovarea produselor din spaţiul CSI. Partea rusă este gata să ofere în arendă centrele sale expoziţionale pe o perioadă de 50 de ani contra preţului simbolic de o rublă anual.

În primele opt luni ale anului curent, circuitul comercial dintre statele CSI a crescut cu o treime comparativ cu anul 2009.

Sursa: Info-PrimNeo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *