Moldova

Filip are de ales între a mai sta câteva luni în fruntea PD-ului pentru a-i asigura un confort parlamentar lui Dodon sau să lupte pentru propria-i demnitate

Pavel Filip e un tip care a suportat multe la viața lui, mai ales când a fost premierul lui Plahotniuc. Dar totuși, una era să te umilească Plahotniuc și cu totul alta e când o face… Nichiforciuc. Cam cum o fi dat ochii a doua zi, s-au când s-o fi întâlnit cu colegii săi de partid, cel care în acte încă e președinte PD, după ce a fost subminat în halul ăsta?

Sigur că e greu de crezut că poate fi atât de naiv chiar și Pavel Filip încât să creadă că are vreo șansă să devină „premier sau spicher după alegerile prezidențiale”, așa cum prevede „acordul de guvernare PD-PSRM”, dar măcar astfel putea să-și mai satisfacă orgoliul câteva luni, dar mai important, să-și mențină o oarecare autoritate printre colegii de partid de nivel mai inferior, cărora să le spună că nu a abdicat în modul cel mai jalnic în fața lui Igor Dodon, dar iată că, vezi Doamne, la un moment dat va fi numit în una dintre principalele funcții în stat (…)

Astăzi Filip are de ales între a mai sta câteva luni în fruntea PD-ului pentru a-i asigura un confort parlamentar lui Dodon sau să lupte pentru propria-i demnitate și să contribuie astfel la stoparea apariției unui nou Plahotniuc în Moldova.

Măcar atâta timp cât l-a slujit pe Plahotniuc ocupa funcția de premier, avea un confort financiar uriaș, din punct de vedere politic era prima figură în stat. Astăzi nu este decât un deputat, fără prea mare influență în partidul în care figurează ca președinte, sfidat și umilit de Dodon și oamenii săi din PD.

Nu știu dacă amenințările cu dosarele penale asupra sa și copiilor săi merită o astfel de umilire. Pentru că, cel mai probabil, odată cu eliminarea sa oficială din fruntea PD-ului, dosarele vor fi reactivate.

Așadar, Pavel Filip, pentru ce? Chiar merită?

https://cotidianul.md/ 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *