Actualitate

Fiscul din Estonia a ordonat închiderea filialei Danske Bank care a SPĂLAT MASIV bani din Rusia

Organul de supraveghere a promis să ofere lămuriri în legătură cu decizia sa în viitorul apropiat, transmite ERR.

Danske Bank este suspectată că a facilitat spălarea de bani pe scară largă în filiala sa din Estonia, prin care, în perioada 2007-2015, au trecut aproximativ 200 de miliarde de euro de origine dubioasă. Majoritatea acestor fonduri au provenit din Rusia și alte foste republici sovietice.

Scandalul a dus deja la demisia șefului Danske Bank, Thomas Borgen, iar în mai multe state membre ale UE a demarat o revizuire a regulilor care reglementeză activitățile instituțiilor financiare.

Anchete privind spalarea banilor prin Danske Bank sunt in curs de derulare în Danemarca, Estonia, Marea Britanie, Franța, Germania și Statele Unite.

În septembrie 2017, ziarul Berlingske a scris că Danske Bank a primit bani murdari în suma de 2,4 miliarde de euro, provenind din Azerbaidjan. În iulie 2018, s-a raportat că între 2012 și 2015, prin aceeași bancă s-au derulat tranzacții care au dus la spalarea a 7 miliarde de euro din Rusia.

Iar la începutul lunii septembrie, mass-media au publicat informații despre spălarea unor sume din Rusia totalizand 28 de miliarde de euro.

O sursă din Danemarca susține că aceste fonduri erau legate de președintele rus Vladimir Putin și FSB.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *