Actualitate

FLASH /// Al cincilea poliţist reţinut, timp de o săptămână. Un poliţist din Otaci prins cu o mită de 6000 de lei

Mai exact, ofiţerul de sector al postului de poliţie Calaraşovca, Otaci, i-ar fi cerut unui bărbat 6000 de lei pentru a nu documenta faptul că acela ar fi practicat activitate ilicită de întreprinzător. Pe lângă aceşti bani, poliţistul ar mai fi cerut 1500 de lei pe care, potrivit denunţătorului, urma să-i achite drept amendă pentru unele nereguli depistate.

Transmiterea banilor a avut loc într-o livadă din apropierea unei staţii de alimentare din Otaci. După ce a luat banii, poliţistul a transmis suma altei persoane care, în cele din urmă, a dus mita într-un depozit. În urma percheziţiilor, banii au fost găsiţi. Pe numele poliţistului a fost pornită o urmărire penală pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii.

Precizăm că, de la începutul anului, 30 de poliţişti au fost documentaţi de CNA pentru implicare în cazuri de corupţie. Doar în săptămâna curentă, 5 angajaţi ai Poliţiei au fost reţinuţi pentru corupere pasivă.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Amintim că, până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *