Actualitate

FLASH /// PROBLEME în aer pentru un elicopter SMURD, după ce a decolat de pe Aeroportul din Cluj

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică, la Digi24, că pilotul a sesizat problema imediat după decolare și a respectat procedura și a oprit unul dintre motoare, astfel că a reușit să aterizeze fără probleme.

„Încă aștept informarea exactă din partea colegilor. Din informațiile pe care le-am primit până acum a fost o problemă care a necesitat oprirea unuia dintre motoare de către pilot. Elicopterele SMURD sunt bi-motir, ceea ce înseamnă că în mod normal ele trebuie să poată să zboare și cu un motor în situații de urgență, lucru care s-a întâmplat. A trebuit să survoleze zona Aeroportului o perioadă ca să scape de combustibilul care era încărcat, că tocmai decolaseră de la Aeroportul din Cluj, după ce au predat un pacient acolo, apoi au aterizat”, a spus Arafat.

Întrebat dacă sunt alte probleme după aterizare, Arafat a spus că toată procedura a fost respectată și acum situația este sub control.

Reprezentanții ISU Cluj au transmis, la rândul lor, că elicopterul SMURD de la Jibou a transportat un pacient din Zalău pentru a fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca, iar după predarea pacientului echipajului de terapie intensivă SMURD, elicopterul a decolat și a avut probleme tehnice în zbor.

„Piloții aeronavei au întreprins manevre specifice pentru a readuce în siguranță aeronava pe aeroport. Elicopterul a revenit în siguranță pe aeroport, în jurul orei 15.20”, potrivit ISU Cluj.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *