Spectacole

Florin Piersic va coborî de pe cal în viaţa reală

Maestrul va apărea în scenă alături de colega sa mai tânără de generaţie, Medeea Marinescu, într-un spectacol care a făcut deja istorie – „Străini în noapte” de Eric Asson. Aici, Florin Piersic interpretează rolul lui Pierre, un bărbat căsătorit în floarea vârstei şi tată al unui adolescent, care a rămas singur în Paris, în timp ce soţia şi fiul său sunt plecaţi în vacanţă. Şi o întâlneşte pe eroina Medeei Marinescu… Regia acestei comedii romantice e semnată de o altă legendă a teatrului românesc, maestrul Radu Beligan. „Străini în noapte” este, probabil, unul dintre cele mai cotate spectacole din România: în peste zece ani, s-a jucat de peste 1400 de ori – de regulă, cu casa închisă. La Chişinău, spectacol ajunge, pentru a doua oară, cu suportul Uniunii Cultural-Artistice (UCA) „Vatra Neamului”.

Este un spectacol care merită văzut atât graţie intrigii şi interpretării propriu-zise a actorilor, cât şi pentru că ai norocul să vezi în scenă un monstru sacru – Florin Piersic. Dacă nu ne credeţi pe noi, vedeţi ce declară despre el un alt monstru sacru al scenei româneşti… „Subsemnatul Radu Beligan, de bună voie şi nesilit de nimeni, declar că fabulosul personaj de pe scenă care răspunde la numele Florin Piersic este, fără îndoială, CEL MAI IUBIT ACTOR din România. Îl iubesc pentru că e multitalentat până-n vârful unghiilor. Îl iubesc pentru că miroase a OM”…

Este o „declaraţie de dragoste” pe care am „pescuit-o” din ediţia de colecţie „Mărgelatu”, publicată de „Jurnalul Naţional” de la Bucureşti la 29 ianuarie 2007, cu prilejul celei de-a 71-a aniversări a artistului. Tot de acolo am selectat o cronică de scriitorul Miron Manega şi care, sperăm, vă va convinge să vedeţi, în serile de 7 şi 8 decembrie, doi „Străini în noapte” la Naţionalul din Chişinău. Menţionăm că, în prima distribuţie, partenera de scenă a lui Florin Piersic a fost Emilia Popescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *