Actualitate

Fost ziarist, audiat de DNA în dosarul Lucinschi

Lucinschi este cercetat sub control judiciar pentru şantaj şi trafic de influenţă, în dosar fiind însă arestat preventiv Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie din cadrul DIICOT. De asemenea, în cauză, este anchetat procurorul DIICOT Remus Jurj şi avocatul Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Băsescu, sub control judiciar, pentru complicitate la şantaj.

‘În perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea suspecţilor Radu Pricop şi Remus Jurj, a exercitat asupra unui om de afaceri acţiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la DIICOT, ce face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni (printre care şi gestiune frauduloasă). De asemenea, inculpatul i-a promis omului de afaceri că va depune diligenţele necesare, astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor în infracţiunea de ‘gestiune frauduloasă’, pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează’, susţine DNA.

Totodată, Constantin Comăneanu, care desfăşura activităţi specifice în acelaşi dosar, printr-un intermediar, i-a solicitat omului de afaceri o sumă de bani, iniţial neprecizată, afirmând că poate influenţa modul de soluţionare a dosarului respectiv.

Radu Pricop este acuzat că a uzat de calitatea de avocat în săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, rezultând că, deşi iniţial a oferit, personal, lui Sergiu Lucinschi ‘consultanţă juridică’, conţinând elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participaţia la fapta respectivă, a procedat la interpunerea, în relaţia cu acesta, a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală. Procurorii susţin că el a transmis, prin intermediul acestora, lui Lucinschi informaţiile necesare obţinerii sumei de bani necuvenite.

Dragoş Nedelcu a fost redactor-şef adjunct la săptămânalul economic ‘Capital’, după care s-a ocupat de mai multe proiecte în media ale lui Sorin Ovidiu Vîntu, îndeplinind funcţiile de vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie de la Realitatea TV şi manager la The Money Channel.

El a fost arestat preventiv în octombrie 2014, fiind implicat într-un dosar instrumentat de DIICOT, în care este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *