Politică

Fosta preşedintă APCE face apel la calm către părţile implicate în disensiunile de la Chişinău

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, oficialul reaminteşte că APCE şi Consiliul Europei nu susţin un guvern sau altul, sau un anumit nume de premier, ci respectul legii şi al democraţiei.

Referindu-se la protestele de la Chişinău, fosta preşedintă a APCE a spus că le cere public celor două părţi, demonstranţilor şi autorităţilor, să revină la calm. „Violenţa nu este un răspuns pentru nimic. Nu rezolvă nimic. Trebuie să revenim la calm, să ne ghidăm doar după principiile democratice”, a notat oficialul.

În opinia sa, dialogul este singurul instrument care poate conduce la o soluţie. „Protestatarii trebuie să accepte dialogul, să nu distrugă lucruri, obiecte, dar nici democraţia. Democraţia se construieşte greu şi se distruge uşor. Autorităţilor de la Chişinău le cer să răspundă cu măsură demonstraţiilor din stradă, să nu reacţioneze disproporţionat”, a menţiona Anne Brasseur.

Politiciana a accentuat că nu este treaba APCE să susţină sau să nu susţină un guvern sau altul. Guvernele se schimbă, iar APCE este interesată de domnia legii, de aplicarea reglementărilor internaţionale, de respectarea Constituţiei ţării. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *