ROMÂNIA

FOTO – Monolitul misterios descoperit lângă o cetate dacică din România, a dispărut

Însă, departe de a fi o structură de pe altă lume, adevărul despre monolitul românesc ar putea fi mai prozaic.

Reacțiilor autorităților din Piatra Neamț după apariția și dispariția monolitului
„Structura înaltă de 2,8 metri a dispărut peste noapte la fel de discret precum a și apărut săptămâna trecută. O persoană neidentificată, aparent un meșter local nepriceput, a făcut-o, iar acum tot ce a mai rămas este doar o mică gaură acoperit de solul pietros”, a declarat un jurnalist din Piatra Neamț, care a văzut structura, pentru Reuters.

Un purtător de cuvânt pentru poliția din Piatra Neamț, Georgiana Mosu, a spus că o anchetă a fost declanșată privind structura instalată ilegal, care a fost poziționată pe situl arheologic protejat de la cetatea dacică Petrodava, la data de 27 noiembrie.

„Presupunerea mea este că niște adolescenți extratereștri, obrăznicuți și teribiliști, au plecat de-acasă cu OZN-ul părinților și au început să planteze monoliți metalici prin lume”, a scris Andrei Carabelea, primarul din Piatra Neamț pe contul său oficial de Facebook, despre monolitul misterios apărut lângă obiectivul turistic.

Ce rol a jucat monolitul în romanul care a inspirat filmul „2001: A Space Odyssey”
În romanul lui Arthur C. Clarke, ecranizat mai apoi de către Stanley Kubrick, un monolit apare pe Pământ, în Africa, în urmă cu trei milioane de ani și pare să acorde inteligență unui trib flămând de maimuțe, astfel că primatele încep să dezvolte unelte.

Monolitul este folosit drept unealtă de către o rasă extraterestră pentru a investiga lumile din galaxie și pentru a încuraja dezvoltarea vieții inteligente.

În roman, maimuțele își folosesc uneltele pentru a vâna animale și pentru a pune capăt foametei, dar și pentru a ucide un leopard prădător. A doua zi, personajul principal folosește o bâtă pentru a-l omorî pe liderul unui trib rival de maimuțe, astfel producând o revelație și declanșând dezvoltarea omenirii. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *