Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente

Atitudini 14 Iunie 2015, ora 07:52    Din editia print

Marime Font

Fratele meu de peste Prut,

Mi s-a dat poruncă să te uit... Și eu nu te-am uitat, nici tu nu m-ai uitat. Mulțumesc celor care au fost cu sufletul alături de mine, mulțumesc sutelor de personalități care au susținut ridicarea interdicției mele (lista e mai jos). În curând, vom fi împreună!
 

 
 
 

Eram expulzat, în București, și mă uitam în fața calculatorului în direct la imagini din 16 mai. Și pentru prima dată după mult timp eram fericit: în sfârșit, mișcările unioniste de pe ambele maluri ale Prutului erau sincronizate. Pentru că, să fim onești, am suferit de lipsă de coordonare: în anii 1990, mișcări constante pentru unire cereau asta la Chișinău, dar nu exista un corespondent la București. Generația mea, a marșurilor unioniste, a suferit de o lipsă de răspuns: ne agitam la București, aveam o majoritate a populației unionistă și o clasă politică care accepta acest lucru, dar nu răspundea nimeni la Chișinău. Acum, suntem sincronizați și gata de Unire.

Pe 16 mai, Blocul Unității Naționale – BUN s-a constituit și a convocat Marea Adunare Națională. Va fi a patra Mare Adunare Națională din istoria statului format la ruperea URSS. După Marile Adunări Naționale din 1989, 1990 și 1991, vine anul 2015 când trebuie să ne adunăm, din toate colțurile Republicii Moldova și din România pentru a cere în același glas UNIRE. E singura soluție, dar pentru ca ea să se implementeze are nevoie de susținere populară. Altfel, pentru alegeri trebuie să așteptăm până în 2018, iar schimbările nu vor veni decât în ceea ce privește persoana care ne îndeamnă la moderație până apucă să fure tot ce-a mai rămas.Ca să ajungem la Unire într-un an-doi e nevoie de voi, să fiți cât mai mulți, și să convingeți cât mai multe persoane. Când vom avea o majoritate, vom putea convoca un referendum. Fii convins, fratele meu de peste Prut, că noi, la București, facem aceleași lucruri și te iubim, necondiționat.
TOTUL ÎNCEPE CU TINE, TOTUL ÎNCEPE DE AZI, TOȚI NE ADUNĂM PE 5 IULIE LA MAREA ADUNARE NAȚIONALĂ.

Un articol de: George Simion
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul