Actualitate

Frigul bate propaganda. Alegeri „anti-geopolitice”, cu rezultate foarte geopolitice

„Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut ceea ce niciun partid de dreapta din Moldova nu a reușit până acum. Renunțând la mesajele geopolitice, propunând alegătorilor o agendă unificatoare și deplasându-se spre centrul politic, acest partid a reușit să cuprindă o parte semnificativă a electoratului de centru moderat și, datorită acestui fapt, a obținut o majoritate absolută de voturi și de mandate în noul parlament”, ni se spunea la câteva zile după alegeri.

Au trecut doar 3 luni de la alegerile Parlamentare și se pare că geopolitica contraatacă fanteziile „elitelor” care conduc acest stat eșuat.

Pentru orice observator onest al ultimilor 30 de ani, este evident că există un singur actor care consecvent a făcut tot posibilul să distrugă viitorul european al acestei tentative de stat – Federația Rusă. Război, ocupație, embargou, șantaje și corupție – altceva n-a venit din est. Dușmanul strategic al R. Moldova rămâne a fi F. Rusă. Cel mai mai pericol la adresa securității R. Moldova rămâne a fi F. Rusă. Dar această realitate, care nu poate fi negată, nu coincidea cu agenda propagandei care avea nevoie de voturile rusofonilor.

Prețul la gaze și toată problematica gazului este geopolitică curată. În circumstanțele actuale, pe piața internațională, în situația actuală din țară astăzi Chișinăul are șanse să negocieze un preț bun cu Gazpromul? Foarte simplu, opinia mea cu Gazpromul, nu există nicio șansă pentru că Gazpromul aplică gazele ca armă politică și geopolitică”, ni se spune astăzi de la tv8, principalul vehicul al propagandei… „anti-geopolitice”.

Adică cum? Noi votăm împotriva geopoliticii, a batem rău de tot, câștigăm alegerile și geopolitica încă există?
 
Ioana Crețu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *