Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Frumusețe 7 Iulie 2013, ora 06:38

Perfecțiunea Feminină Frumuseţea nu ţine cont de vârstă

Marime Font

Atunci când vine vorba despre ceea ce înseamnă şi presupune cosmetica, părerile doamnelor şi ale domnişoarelor sunt destul de împărţite. 

După cum bine ştiți, miturile nu ocolesc nici chiar acest capitol al frumuseţii şi al întreţinerii. Unele dintre întrebările la care se caută mereu răspunsuri sunt legate de vârsta la care este bine să se înceapă vizitele la cosmeticiană, vârsta la care pot fi folosite măştile cosmetice sau anumite creme, dacă este bine sau nu să te demachiezi dimineaţa etc. Specialiştii în dermatologie consideră că fiecare ten are particularităţile sale, deci fiecare doamnă este unică, iar ceea ce se potriveşte unui tip de ten nu este imperios necesar să se potrivească şi altor tipuri de ten. 
Conform specialiştilor, tratamentele cosmetice nu trebuie începute după o anumită vârstă, produsele cosmetice nu se aleg în funcţie de vârstă, ci de ten.

Tratamente cosmetice timpurii

Adolescenţii care au un ten acneic pot să meargă la cosmeticiană. Un consult al unui medic dermatolog este esenţial însă înainte. Ar fi bine ca aceste tratamente sau mai exact încercările de a scoate coşurile să nu fie făcute la voia întâmplării, mai ales la vârsta de 16-17 ani sau poate chiar mai devreme.

Cosmetica, în funcţie de necesităţile tenului

Persoanele dintr-o anumită categorie de vârstă nu au în mod obligatoriu acelaşi tip de ten. Rutina zilnică de îngrijire depinde strict de nevoile tenului şi de necesităţile acestuia. Din momentul în care tenul ajunge la maturitate, este important să se formeze un program de îngrijire care să ne ajute să rezolvăm şi să preîntâmpinăm problemele pielii. Această rutină trebuie să corespundă tipului de ten şi cel mai bine este să fie recomandată de către un specialist.

Cosmeticele nu au legătură cu vârsta

Unii producători vând game diferite de cosmetice – peste 25, 35, peste 40 de ani etc. De fapt, cosmeticele se aleg în funcţie de tipul tenului şi eventualele probleme ale lui, nu în funcţie de vârstă. Există adolescente care au un ten uscat sau adolescente care au ten gras, cu puncte negre şi coşuri. Este logic ca produsele cosmetice folosite să fie diferite.
Demachierea, necesară dimineaţa?
Demachierea trebuie făcută atât seara, cât şi dimineaţa. În timpul nopţii, transpiri şi se acumulează sebum, de aceea este important ca dimineaţă tenul să fie curăţat la fel de riguros precum seara. De asemenea, alegerea demachiantului trebuie făcută în funcţie de tipul de piele. De exemplu, pentru tenul gras este recomandat gelul spumant şi apoi o loţiune tonică.

Argila doar pentru tenul gras

Tenul fiecărei femei este foarte diferit, cu afecţiuni diverse care pot apărea sau dispărea în funcţie de vârstă sau factorii externi. Deşi rolul argilei este de dezinfectare, antiinflamator, cicatrizant, ea nu este potrivită tenului normal, uscat sau deshidratat şi sensibil. Pe lângă lucrurile pozitive, există şi dezavantaje, cum ar fi: puterea foarte mare de absorbţie a apei din ţesutul cutanat, dezechilibrarea nivelului de hidratare a pielii. Măştile cu argilă este recomandat să fie folosite o dată pe săptămână, chiar şi în cazul tenurilor grase sau acneice - o frecvenţă de maximum o dată pe săptămână.

Timpul (Suplimentul Femeia)
 

Un articol de: Oana Buzilă Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul