Actualitate

FSB-ul lui Putin se face din nou de râs. Echipa Navalnîi spune că a fost otrăvit cu o sticla de apă în camera de hotel, nu la aeroport / VIDEO

Criticul de la Kremlin, Alexei Navalnîi, a fost otrăvit de o sticlă de apă în camera sa de hotel din orașul siberian Tomsk, nu la aeroport, așa cum se credea anterior, a declarat echipa sa alături de un videoclip postat joi pe contul de Instagram al Navalnîi.

Navalnîi s-a îmbolnăvit violent pe un zbor intern în Rusia luna trecută și ulterior a fost transportat cu avionul la Berlin pentru tratament. Germania spune că a fost otrăvit de un agent nervos Novichok. Rusia spune că nu a văzut nicio dovadă că ar fi fost otrăvit.

Ideea este că jumătate din echipa sa se afla în avion, jumătate rămăsese în orașul Tomsk. Cei care au rămas în Tomsk au mers imediat să investigheze camera de hotel, după ce au aflat că lui Navalnîi i s-a făcut rău în avion. Aceștia au filmat momentul în care culeg ceea ce ar fi putut fi probe importante, deși erau sceptici că vor găsi ceva.

Potrivit postării echipei sale, experții germani au identificat agentul Novichok cu care a fost otrăvit Navalnîi în una din sticlele luate din camera de hotel. Asta în vreme ce autoritățile ruse au susținut tot timpul că nu au găsit nici urmă de dovadă care să susțină teoria otrăvirii. Rezultatele au fost confirmate de ate trei laboratoare.

Conform informațiilor vehiculate de presa din Rusia, înregistrările video cu persoanele care au intrat sau au ieșit din hotelul în care era Navalnîi, au fost sustrase de „autoritățile ruse”. Astfel, devine evident că acește cunosc exact cine l-a otrăvit pe Navalnîi.

FSB-ul rusesc s-a făcut din nou de râs, permițându-le celor din echipa lui Navalnîi să ia cu ei în Germania, sticla din plastic pe care ulterior s-au depistat urme de Novichok.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *