Muzică

Fuego, Artist al Poporului în Republica Moldova

Distincţia, oferită în temeiul art. 88 lit. a) din Constituţia Republicii Moldova şi al Legii cu privire la distincţiile de stat ale Republicii Moldova, i-a fost oferită artistului din România ‘în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie la promovarea valorilor culturale naţionale’.

Titlul i-a fost oferit artistului pe 23 august, zi în care acesta îşi sărbătoreşte şi ziua de naştere. Cu această distincţie, artistul român se alătură marilor artişti din Republica Moldova distinşi cu titlul de Artist al Poporului printre care se numără: Ion Surceanu, Zinaida Julea, Olga Ciolacu, Nicolae Sulac, Sofia Rotaru sau Nicolae Botgros, veritabile valori ale culturii din Republica Moldova.

Titlul îi va fi înmânat oficial de preşedinte în luna octombrie, pe scena Palatului Naţional ‘Nicolae Sulac’ din Chişinău, cu ocazia spectacolului jubiliar ‘Destin’ ocazionat de împlinirea a ’10 ani de cântec’ pe scenele din Basarabia.
 
sursa: ziuaveche.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *