Justiție

Fugar în România, agent ”secret” în Republica Moldova. Controversatul Rizea colaborează cu SIS

Prin intermediul unei informații secrete, am fost informați că acesta colaborează cu SIS pentru a scăpa de condamnarea din România, iar această practică a început a fi folosită încă de pe timpurile lui Plahotniuc.

SIS, este organul care îl asigură pe Rizea că dacă acesta va oferi informațiile ”necesare”, acesta va avea parte de libertate, iar organele competente din Republica Moldova nu îl vor extrăda în România, chiar dacă acesta nu deține cetățenia Republicii Moldova.

”De ce Rizea Cristian nu a fost trimis în România? De ce el a participat în campania electorală? Este un mizerabil care a fost condamnat la pușcărie pentru corupție în România. A lucrat pentru Maia, a fost un spoiler de a ei, a muncit pentru libertatea sa. Când era Plahotniuc, Rizea lucra pentru el. Maia Sandu a devenit președinte, el repede s-a întors către ea”, au comunicat sursele.

Mai mult, sursele redacției au transmis că Liviu Dragnea a fost cel care l-a rugat pe Vladimir Plahotniuc anterior să-l primească pe Cristian Rizea sub ”tutelă”, iar după ce a fost schimbată conducerea țării, la fugarul Rizea ar fi început problemele. Ulterior, acesta și-a propus serviciile de ”agent” actualului SIS, cu condiția că va fi ”protejat” de Republica Moldova și nu va ispăși pedeapsa în România.

Totodată, Cristian Rizea este persoana prin care au loc scurgerile de informație de la SIS, dar și informațiile compromițătoare despre jurnaliști, politicieni și oameni incomozi regimului de astăzi.

Sursa: sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *