Frumusețe

Fugi de părul electrizat!

Indiferent de tipul său, părul este predispus la electrizare iarna. Aerul uscat din casă, vântul, purtatul căciulii, frecarea cu fularul şi puloverele groase sunt doar câţiva dintre factorii care ajută firele de păr să capete un aspect uşor neîngrijit şi rebel. Cum aceste fire obraznice umbresc un pic aspectul la care ţin toate doamnele şi domnişoarele, părul trebuie ţinut sub control. Pentru aceasta trebuie să îţi creezi un plan special de îngrijire.

1. APA CÂT MAI RECE

Renunţă la apa fierbinte când te speli pe cap, pentru că usucă scalpul şi firul de păr. Pentru a preveni electrizarea, încearcă să folosești apă cât mai rece la ultima clătire. Apa rece închide cuticula firului de păr.

2. ŞAMPONUL

Obişnuieşte-te să foloseşti un şampon pentru utilizare frecventă. Acest şampon a fost creat ca să degreseze părul într-un mod mai puțin agresiv decât un şampon pentru utilizare normală. Prin urmare, părul tău nu va secreta tot mai mult sebum şi nu se va mai îngrăşa foarte des. În acest fel, tu vei scăpa de spălatul des al podoabei capilare, firul de păr nu se va usca şi astfel nu se va electriza! Nu ai nevoie de produse scumpe pentru a elimina electrizarea părului. Şampoanele pe bază de sulfaţi şi balsamul pe bază de ulei sunt produsele care contribuie cel mai mult la efectul de păr electrizat. Dacă vrei să aplici un gel sau un mousse pe păr, evită produsele care conţin alcool, cele mai utile sunt cele pe bază de silicon.

3. BALSAMUL

Foloseşte balsamul! Utilizat corect şi corespunzător fiecărui tip de păr, va preveni îngrăşarea. Balsamul de păr este absolut necesar, dacă vrei să ai succes în lupta cu electrizarea părului. Când problema este gravă, alege un balsam care nu necesită clătirea părului şi oferă protecţie întreaga zi. Oricâtă atenţie ai acorda balsamului, părul se poate electriză în timpul zilei. O soluţie simplă şi rapidă când nu ai la îndemână niciun produs special pentru păr este crema de mâini. Aplică foarte puţină pe vârfuri şi vei ţine sub control electrizarea părului.

4. ÎNGRIJIREA FINALĂ

Pentru a nu afecta structura firului, evită să îl storci sau să îl freci energic cu prosopul. Înlătură excesul de apă strângând părul în palme, după care înveleşte-l într-un prosop. Frecarea este interzisă. Foloseşte prosopul pentru a scurge excesul de apă din păr prin tamponare uşoară, apoi lasă-l să se usuce de la sine. Clătirea părului cu apă rece înainte de tamponarea cu prosopul ajută la menţinerea hidratării părului şi scade riscul de electrizare. Stai cu acest turban pe cap cât mai mult. Apa din păr va fi absorbită, iar tu nu va trebui să insişti foarte mult cu aerul cald pentru a-l usca. Foloseşte ustensilele de styling potrivite. Atât uscătorul de păr, cât şi placa trebuie să aibă opţiunea de flux de ioni. Părul nu va mai fi astfel agresat, iar electrizarea nu îşi va mai face simţită prezenţa. Pentru ca efectul să fie garantat, foloseşte un spray antistatic. Pulverizează cu el părul, căciula, eşarfele şi chiar aşternutul de pat!

5. UITĂ DE PERIA DE PĂR

Frecarea dintre perie şi părul predispus la electrizare nu este deloc indicată. Înlocuieşte peria de păr, care contribuie şi la despicarea vârfurilor, cu un pieptene cu dinţi rari. Pentru a nu avea vârfurile despicate, tunde-le de cel puţin patru ori pe an şi nu lasă niciodată stilistul să folosească lama pe părul tău. Dacă vrei să foloseşti totuşi peria pentru a te pieptăna, foloseşte una cu dinţi de lemn.

6. SCHIMBĂ AŞTERNUTUL

Cea mai mare problemă pentru electrizarea părului o constituie faţa de pernă. Pentru a evita electrizarea, învaţă să dormi pe mătase!

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *