Sport

Gabi Balint este noul antrenor al echipei de fotbal a R. Moldova

Gabi Balint a devenit antrenor al nationalei R. Moldova

 

Tehnicianul roman a semnat un contract cu Federatia Moldoveneasca de Fotbal (FMF) pentru o perioada de aproape doi ani, cu optiune de prelungire. Aceasta va fi a doua „descalecare” a lui Gavrila „Pele” Balint in fotbalul moldovenesc. El a antrenat echipa „Sheriff Tiraspol” in anii 2002-2003.

Desemnarea noului antrenor al selectionatei de seniori a R. Moldova s-a aflat mai mult timp pe ordinea de zi a conducerii FMF, care a anuntat un concurs de selectare a candidatilor la aceasta functie. La inceputul anului curent, jurnalistii sportivi si mai multi experti au vehiculat cateva nume de posibili succesori ai lui Igor Dobrovolski la timona „tricolorilor”. Cei mai mediatizati au fost tehnicienii din Romania Gavrila „Pele” Balint si Gabriel Stan, ucrainenii Vasili Rat si Vladimir Liutii, fratii Aleksei si Iurie Skala, fosti jucatori ai echipei Nistru Chisinau, precum si moldovenii Alexandru Spiridon si Alexandru Matiura.
Numele noului antrenor al nationalei R. Moldova a fost anuntat in cadrul sedintei de ieri a Comitetului Executiv al FMF, dupa care a urmat o conferinta de presa cu participarea noului antrenor si al presedintelui FMF, Pavel Ciobanu.

Fostul tehnician al lui FC Timisoara a remarcat cu satisfactie ca „lucrez din nou in R. Moldova. Ma intorc aici cu dorinta de munca. Este un post care ma onoreaza. Nu m-am gandit mult atunci cand am acceptat aceasta functie. M-a interesat foarte mult sa revin pe banca tehnica. Sunt sigur ca Moldova are potentialul necesar pentru ca sa faca mai mult decat in preliminariile precedente. Vrem sa ridicam nivelul fotbalului moldovenesc”.

Selectat pentru experienta

La solicitarea jurnalistilor, Pavel Ciobanu a afirmat ca a optat pentru candidatura tehnicianului roman din mai multe considerente. „Are o experienta de munca impresionanta, activand o perioada indelungata in puternica selectionata a Romaniei, unde a fost antrenor secund. In anii 2002-2003 a antrenat pe Sheriff Tiraspol, reusind sa obtina victorii in Divizia Nationala, dar si la Cupa Comunitatii de la Moscova. Nu in ultimul rand, prin aducerea lui Balint la echipa nationala vor fi depasite barierele lingvistice, iminente in cazul colaborarii cu antrenori care nu poseda limba romana”.

Presedintele FMF a mai anuntat, in cadrul conferintei de presa, ca niciun antrenor din R. Moldova nu si-a manifestat interesul pentru preluarea functiei de selectioner al „tricolorilor”. Totodata, Gabi Balint a anuntat ca in munca sa la selectionata va fi ajutat de doi secunzi moldoveni – Nicolae Rusu (fost coleg de munca la Sheriff Tiraspol) si Ion Testimitanu.

Deocamdata, nu a fost stabilit niciun obiectiv pentru reprezentativa R. Moldova in ciclul competitional Euro-2012. „Asteptam tragerea la sorti din 7 februarie, care va avea loc la Varsovia, si apoi vom trasa obiective pentru noul staff de antrenori”, a specificat Pavel Ciobanu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *