Astăzi 19 Noiembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Noiembrie 2018
Abonamente

Tendințe 18 Decembrie 2012, ora 10:43    Din editia print

Gadget-urile din viaţa noastră

Marime Font

 

TELEFOANE DESCĂRCATE
Dacă telefonul dumneavoastră se descarcă prea repede când îl ţineţi în buzunar, o explicaţie ar putea fi că buzunarul dumneavoastră este prea cald.Bateriile telefoanelor mobile ţin într-adevăr mai mult dacă sunt păstrate la rece?, spune Isidor Buchanan, editor al site-ului BatteryUniversity.com. Temperatura normală a corpului omenesc, de 37 de grade Celsius, transmisă prin buzunarul telefonului din interior, este suficientă ca să accelereze procesele chimice din interiorul bateriei. Asta o face să se consume mai repede. Ca să vă menţineţi telefonul mai rece, purtaţi-l în geantă sau la curea. Aceeaşi metodă poate fi folosită ca să vă păstraţi bateria dacă aţi plecat de acasă şi nu aveţi un încărcător. Închideţi telefonul şi puneţi-l într-un frigider peste noapte, ca sa încetiniţi tendinţa naturală a bateriei de a se descarcă.

CHEIA AUTOMATĂ A MAŞINII
Să zicem că, cheia dumneavoastră automată nu are rază de acţiune îndeajuns de mare ca să vă deschidă maşina de la capătul celălalt al parcării. Puneţi partea metalica a cheii sub bărbie şi apoi apăsaţi butonul de deschidere. Trucul vă transformă capul într-o antenă, spune Tim Pozar, un inginer din Silicon Valley. De fapt vă cuplaţi cheia la cap. Cu toate fluidele care circulă prin craniul nostru, capul devine un conductor chiar decent. Nu fantastic, dar chiar funcţionează, explica Pozar. Dacă vă folosiţi capul, raza de acţiune a cheii dumneavoastră poate creşte cu câţiva metri.


CARTUŞUL GOL DE LA IMPRIMANTĂ
Dacă vi se termină cerneala din imprimantă când mai aveţi puţin şi terminaţi de listat o lucrare importantă, scoateţi cartuşul şi încălziţi-l cu foenul două-trei minute. Apoi puneţi-l la loc în imprimantă şi reluaţi listarea cât cartuşul este cald. Căldura de la foen încălzeşte cerneala uscată şi o ajută să curgă prin micile orificii din cartus, spune Alex Cox, inginer de software din Seattle. Când cartuşul e aproape gol, acele orificii sunt adesea înfundate cu cerneală uscată, aşa că dacă ajutaţi cerneala uscată să curgă, acele orificii vor elibera şi mai multă cerneală?. Trucul cu foenul vă poate scoate alte cateva pagini dintr-o imprimantă după ce v-a apărut mesajul că s-a golit cartuşul.

TELEFONUL MOBIL ÎN TOALETĂ
Se poate întâmpla oricui: v-ati scăpat telefonul în toaletă. Scoateţi imediat bateria, ca nu cumva scurtcircuitele electrice să vă prăjească conexiunile fragile din interior. Apoi ştergeţi telefonul uşurel cu un prosop şi daţi-i drumul într-un borcan cu orez nefiert. Funcţionează din acelaşi motiv pentru care obişnuiţi să ţineţi în solniţă câteva boabe de orez, ca să vă menţineţi sarea uscată. Orezul are o afinitate chimica faţă de apă - adică moleculele de orez au o atracţie aproape magnetică pentru moleculele de apă, care vor fi absorbite de orez şi nu vor ramane pe suprafaţa telefonului. E o versiune necostisitoare a pliculeţelor cu cristale absorbante aflate în cutia originală a telefonului şi care au ferit aparatul de umezeală în timpul transportului şi al depozitării.

SEMNAL WIRELESS PREA SLAB
Dacă routerul wireless pe care îl aveţi acasă nu ajunge la celălalt capăt al locuinţei, nu va grăbiţi să cumpăraţi încă un dispozitiv wireless ca să vă faceti reţeaua mai performantă. În loc de asta, construiţi un reflector pasiv de unde radio, înalt de 15 centimetri, folosindu-vă de obiectele din bucătărie, cum ar fi o bucată de folie de aluminiu. Puneţi reflectorul pe o bucată de metal curbat care reflectă undele radio la fel ca o antenă satelit - în spatele routerului wireless. Astfel veţi concentra energia routerului într-o singură direcţie - spre celălalt capăt al casei, să zicem - în loc să o lăsaţi să se răspândească în cerc. Fără cabluri, făraă baterii, făraă cunoştinţe tehnice. Şi astfel vă puteţi dubla raza de acţiune a reţelei.

DISCURI MURDARE
Vreţi să curăţaţi un DVD sau un CD murdar, dar nu aveţi niciun lichid pretenţios de curăţire? Înmuiaţi atunci o cârpă în vodcă sau în apă de gură. Alcoolul este un solvent puternic, perfect capabil să dizolve amprentele şi alte depuneri de pe suprafaţa unui disc. De asemenea, e mult mai la îndemână să vă ştergeţi DVD-ul cu alcoo decât să vă alintaţi cu un kit special Discwasher.

BLIŢ PREA PUTERNIC
Dacă bliţul de la telefonul mobil este prea puternic şi vă arde pozele, lipiţi o mică bucată de hârtie peste el. Experimentaţi cu diverse culori şi hârtie de grosimi diferite ca să obţineţi un rezultat mai bun.

HARD STRICAT
Dacă (de fapt mai corect când?) vi se va strica hardul şi nu va mai putea fi citit, nu vă grăbiţi să-l aruncaţi. Puneţi-l în frigider peste noapte. Trucul e cât se poate de real şi verificat, deşi e ultima speranţă pentru unele tipuri de probleme altfel fatale ale hardului, scrie Fred Langa, pe site-ul lui de secrete ale Windows (windowssecrets.com).
Multe cazuri când hardul nu mai funcţionează se explică prin faptul că anumite componente încălzite nu mai fac contactul corespunzător, făcând imposibilă citirea de date de pe dispozitiv. Prin coborârea temperaturii, componentele de metal şi de plastic din interior se vor contracta uşor. După ce hardul este scos din frigider şi repus la temperatura camerei, acele componente se vor dilata din nou. Acest tratament poate ajuta la refacerea contactelor, explica Langa, sau cel puţin să determine un echipament electronic să se comporte în parametrii normali îndeajuns de mult ca să puteţi recupera informaţiile esenţiale. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 18 Noiembrie 2018, ora: 15:34

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care este și ambasador al siguranței rutiere, îndeamnă cetățenii R. Moldova să respecte regulile circulației rutiere. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Noiembrie 2018, ora: 12:47

Mitingul anunțat cu pompă de PSRM a reunit mai puțin de 10 mii de oameni. Potrivit unor estimări, la evenimentul anunțat de socialiști drept ”mitingul majorității naționale” au venit în jur de opt mii de persoane.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Noiembrie 2018, ora: 10:43

Raportul comisiei care a anchetat implicarea fundaţiei "Open Dialog", condusă de Ludmila Kozlovska, în politica internă şi finanţarea unor partide din Moldova, va fi transmis instituţiilor europene şi agenţiilor străine specializate, pentru investigaţii. Anunţul a fost...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Noiembrie 2018, ora: 09:36 de Mariana S. Țăranu

Poem din timpul foametei organizate: „Fără Moscova noi n-am avea lumină,/ Fără Moscova nici gândul n-ar fi gând...”

Poem din timpul foametei organizate: „Fără Moscova noi n-am avea lumină,/ Fără Moscova nici gândul n-ar fi gând...” Din editia print

În Ucraina, fiecare a patra sâmbătă a lunii noiembrie este Ziua oficială de comemorare a victimelor Holodomorului și represiunilor politice. În memoria celor care au fost omorâți de către ocupanții sovietici, au fost ridicare monumente și oamenii depun aici flori,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Noiembrie 2018, ora: 09:34

 Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în octombrie un avans de 7,8% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,4%, de la 2,9% în perioada similară din 2017, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Noiembrie 2018, ora: 09:18

E haos pe şoselele din Franţa! Cel puţin o persoană a murit şi peste 100 au fost rănite în timpul protestului "Vestelor Galbene". Oamenii sunt nemulţumiţi de creşterea taxelor la carburanţi şi îi cer demisia preşedintelui Emmanuel Macron. Aproape 2.000 de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Noiembrie 2018, ora: 09:04

CÂNTECUL FOAMETEI: Marelui STALIN, mulțămim!

CÂNTECUL FOAMETEI: Marelui STALIN, mulțămim! Din editia print

În timp ce părinții și buneii noștri mureau de foame, poeții Moldovei sovietice au scris o scrisoare de mulțumire în versuri dictatorului Stalin.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Noiembrie 2018, ora: 08:50

 Sfârşit cumplit pentru un tânăr din judeţul Botoşani, care duminică ar fi împlinit 20 de ani. Maşina pe care o conducea a ieşit de pe şosea, şi după un impact puternic a luat foc.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 18 Noiembrie 2018, ora: 08:46

 O zi reuşită. O să dăm dovadă de flexibilitate şi dacă apar situaţii noi faţă de programul pe care ni l-am făcut o să ne pliem pe cerinţele prezentului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 21:06

De la ora 18, toate blocurile din sectorul Râșcani, care au rămas în frig din cauza unei defecțiuni la rețea, vor fi reconectate la sursa de încălzire. Termoelectrica anunță că din totalul de 271 de blocuri afectate, peste 100 au fost deja rebranșate la o altă linie,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 15:18

PPDA a beneficiar de cel puțin 2000 de dolari din partea unei companii prin care era finanțată Fundația Open Dialog a Ludmilei Kozlovska. Acest lucru rezultă din partea secretă a raportului prezentat ieri în Parlament de către comisia care a investigat legăturile dintre Kozlovska...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 14:26

Guvernarea de la Chişinău a reuşit să probeze un caz de spionaj şi imixtiune în treburile interne ale ţării cum nu a mai făcut-o până în prezent. De această părere sunt mai mulţi analişti politici, care au comentat raportul Parlamentului privind conexiunea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 14:24

Rusia a redirecţionat o parte din forţele sale navale din apropierea Crimeei ocupate spre un avanpost în Marea Azov, a declarat vineri consilierul şefului Serviciului pentru frontiera de stat a Ucrainei, Oleg Slobodian, citat de agenţia de presă ucraineană Unian.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 17 Noiembrie 2018, ora: 13:36

Potrivit unor studii recente, un aliment pe care şi tu îl consumi în fiecare zi este vinovat de răspândirea cancerului în tot corpul, potrivit realitatea.net. Consumul excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase, arată studiile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 13:34

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a încercat să obțină acces la baza de date a centrului de vize TLScontact, care oferă servicii de procesare a aplicatiilor de vize pentru țările Schengen și Regatului Unit, se arată în ancheta grupului Bellingcat și publicatia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 13:32

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVR Moldova, că agitaţia electorală în ziua alegerilor este un pericol pentru procesul electoral. Opinia lui Năstase a fost exprimată după ce Parlamentul a votat în prima lectură...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 12:59

Sancțiunile impuse de SUA și UE împotriva Rusiei în 2014 au redus economia Rusiei cu 6%, a estimat Bloomberg.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 12:55

Formarea unui bloc electoral din mai multe partide de opoziţie a devenit imposibilă din cauza atitudinii totalitare a liderei PAS, Maia Sandu. Părerea aparţine vicepreşedintelui “Partidului Nostru”, Dmitri Ciubaşenko, şi a fost formulată în cadrul unei emisiuni la postul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 09:21

Inspectoratul Național de Patrulare informează că starea traficului rutier pe drumurile din țară poate fi îngreunată din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare în unele regiuni din țară. În momentul de față, circulația se desfășoară în regim normal,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 09:15

Submarinul San Juan, pe care Argentina l-a anunțat dispărut în urmă cu un an, a fost identificat pe fundul Oceanului Atlantic. În momentul dispariției, 44 de oameni erau la bordul său.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:52

Un nou cutremur s-a produs vineri la ora 16.53, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 2.7 pe scara Righter și s-a produs la adâncimea de 143 kilometri .

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:45

În Spania, o femeie a primit un an şi trei luni de închisoare pentru că şi-a spionat soţul umblându-i în telefon. Fără ştirea lui, femeia a accesat conţinutul telefonului său mobil ca să-şi confirme bănuielile că are o amantă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Noiembrie 2018, ora: 08:41

Usturoiul este folosit pentru prevenirea bolilor cronice și tratarea răcelilor. Vezi ce se întâmplă când îl ții în gură timp de 30 de minute.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 17 Noiembrie 2018, ora: 08:38

Silvio Berlusconi este implicat într-un nou dosar de prostituție. A fost pus sub acuzare Citeşte întreaga ştire: Silvio Berlusconi este implicat într-un nou dosar de prostituție. A fost pus sub acuzare

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)