Astăzi 18 Februarie 2019, Luni - Ultima actualizare la ora 12:40
Abonamente

Tendințe 18 Decembrie 2012, ora 10:43    Din editia print

Gadget-urile din viaţa noastră

Marime Font

 

TELEFOANE DESCĂRCATE
Dacă telefonul dumneavoastră se descarcă prea repede când îl ţineţi în buzunar, o explicaţie ar putea fi că buzunarul dumneavoastră este prea cald.Bateriile telefoanelor mobile ţin într-adevăr mai mult dacă sunt păstrate la rece?, spune Isidor Buchanan, editor al site-ului BatteryUniversity.com. Temperatura normală a corpului omenesc, de 37 de grade Celsius, transmisă prin buzunarul telefonului din interior, este suficientă ca să accelereze procesele chimice din interiorul bateriei. Asta o face să se consume mai repede. Ca să vă menţineţi telefonul mai rece, purtaţi-l în geantă sau la curea. Aceeaşi metodă poate fi folosită ca să vă păstraţi bateria dacă aţi plecat de acasă şi nu aveţi un încărcător. Închideţi telefonul şi puneţi-l într-un frigider peste noapte, ca sa încetiniţi tendinţa naturală a bateriei de a se descarcă.

CHEIA AUTOMATĂ A MAŞINII
Să zicem că, cheia dumneavoastră automată nu are rază de acţiune îndeajuns de mare ca să vă deschidă maşina de la capătul celălalt al parcării. Puneţi partea metalica a cheii sub bărbie şi apoi apăsaţi butonul de deschidere. Trucul vă transformă capul într-o antenă, spune Tim Pozar, un inginer din Silicon Valley. De fapt vă cuplaţi cheia la cap. Cu toate fluidele care circulă prin craniul nostru, capul devine un conductor chiar decent. Nu fantastic, dar chiar funcţionează, explica Pozar. Dacă vă folosiţi capul, raza de acţiune a cheii dumneavoastră poate creşte cu câţiva metri.


CARTUŞUL GOL DE LA IMPRIMANTĂ
Dacă vi se termină cerneala din imprimantă când mai aveţi puţin şi terminaţi de listat o lucrare importantă, scoateţi cartuşul şi încălziţi-l cu foenul două-trei minute. Apoi puneţi-l la loc în imprimantă şi reluaţi listarea cât cartuşul este cald. Căldura de la foen încălzeşte cerneala uscată şi o ajută să curgă prin micile orificii din cartus, spune Alex Cox, inginer de software din Seattle. Când cartuşul e aproape gol, acele orificii sunt adesea înfundate cu cerneală uscată, aşa că dacă ajutaţi cerneala uscată să curgă, acele orificii vor elibera şi mai multă cerneală?. Trucul cu foenul vă poate scoate alte cateva pagini dintr-o imprimantă după ce v-a apărut mesajul că s-a golit cartuşul.

TELEFONUL MOBIL ÎN TOALETĂ
Se poate întâmpla oricui: v-ati scăpat telefonul în toaletă. Scoateţi imediat bateria, ca nu cumva scurtcircuitele electrice să vă prăjească conexiunile fragile din interior. Apoi ştergeţi telefonul uşurel cu un prosop şi daţi-i drumul într-un borcan cu orez nefiert. Funcţionează din acelaşi motiv pentru care obişnuiţi să ţineţi în solniţă câteva boabe de orez, ca să vă menţineţi sarea uscată. Orezul are o afinitate chimica faţă de apă - adică moleculele de orez au o atracţie aproape magnetică pentru moleculele de apă, care vor fi absorbite de orez şi nu vor ramane pe suprafaţa telefonului. E o versiune necostisitoare a pliculeţelor cu cristale absorbante aflate în cutia originală a telefonului şi care au ferit aparatul de umezeală în timpul transportului şi al depozitării.

SEMNAL WIRELESS PREA SLAB
Dacă routerul wireless pe care îl aveţi acasă nu ajunge la celălalt capăt al locuinţei, nu va grăbiţi să cumpăraţi încă un dispozitiv wireless ca să vă faceti reţeaua mai performantă. În loc de asta, construiţi un reflector pasiv de unde radio, înalt de 15 centimetri, folosindu-vă de obiectele din bucătărie, cum ar fi o bucată de folie de aluminiu. Puneţi reflectorul pe o bucată de metal curbat care reflectă undele radio la fel ca o antenă satelit - în spatele routerului wireless. Astfel veţi concentra energia routerului într-o singură direcţie - spre celălalt capăt al casei, să zicem - în loc să o lăsaţi să se răspândească în cerc. Fără cabluri, făraă baterii, făraă cunoştinţe tehnice. Şi astfel vă puteţi dubla raza de acţiune a reţelei.

DISCURI MURDARE
Vreţi să curăţaţi un DVD sau un CD murdar, dar nu aveţi niciun lichid pretenţios de curăţire? Înmuiaţi atunci o cârpă în vodcă sau în apă de gură. Alcoolul este un solvent puternic, perfect capabil să dizolve amprentele şi alte depuneri de pe suprafaţa unui disc. De asemenea, e mult mai la îndemână să vă ştergeţi DVD-ul cu alcoo decât să vă alintaţi cu un kit special Discwasher.

BLIŢ PREA PUTERNIC
Dacă bliţul de la telefonul mobil este prea puternic şi vă arde pozele, lipiţi o mică bucată de hârtie peste el. Experimentaţi cu diverse culori şi hârtie de grosimi diferite ca să obţineţi un rezultat mai bun.

HARD STRICAT
Dacă (de fapt mai corect când?) vi se va strica hardul şi nu va mai putea fi citit, nu vă grăbiţi să-l aruncaţi. Puneţi-l în frigider peste noapte. Trucul e cât se poate de real şi verificat, deşi e ultima speranţă pentru unele tipuri de probleme altfel fatale ale hardului, scrie Fred Langa, pe site-ul lui de secrete ale Windows (windowssecrets.com).
Multe cazuri când hardul nu mai funcţionează se explică prin faptul că anumite componente încălzite nu mai fac contactul corespunzător, făcând imposibilă citirea de date de pe dispozitiv. Prin coborârea temperaturii, componentele de metal şi de plastic din interior se vor contracta uşor. După ce hardul este scos din frigider şi repus la temperatura camerei, acele componente se vor dilata din nou. Acest tratament poate ajuta la refacerea contactelor, explica Langa, sau cel puţin să determine un echipament electronic să se comporte în parametrii normali îndeajuns de mult ca să puteţi recupera informaţiile esenţiale. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Politică 18 Februarie 2019, ora: 12:40 de Mihaela Culcinschi

Șeful statului ar putea fi acuzat de tergiversarea eliberării din Afganistan a ostaticilor Lionel Buruiană și Mihail Crihan

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 12:11

Rusia a luat ”o pauză” până la sfârșitul alegerilor prezidențiale din Ucraina și nu vrea să participe la negocierile pentru a rezolva conflictul din Donbas, a declarat Reprezentantul Special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, pe marginea conferinței de securitate...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 11:45

O curte de justiție din Federația Rusă a decis prelungirea până la jumătatea lunii aprilie mandatului de arestare a lui Michael Calvey, fondator al uneia dintre cele mai mari firme de private equity din Rusia, acuzat de fraudă. Investzițiile fondului erau mai ales în domeniul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 11:41

 Aproximativ 40 de curți ale blocurilor multietajate din municipiul Orhei au fost modernizate și reparate „de la zero” în cadrul proiectului „Operațiunea Curtea”, lansat de administrația localității în primăvara anului trecut.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 11:18

Guvernarea PDM va continua să investească în fiecare treaptă a sistemului de învățământ. Declarația aparține liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și a fost făcută în cadrul unei întâliric cu colectivul grădiniței „Povestea”...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 10:51

Preocuparea PSRM și a liderului informal al acestora, Igor Dodon, pentru investigarea fraudei bancare sunt doar praf în ochii alegătorilor. Acest lucru este confrmat și de faptul că socialiștii promovează pe circumscripția uninominală Anenii Noi un candidat care a fost implicat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 10:16

Liderul de la Condrița, Igor Dodon împlinește azi, 18 februarie, 44 de ani! Serviciul de presă „a dezvăluit” că șeful statului deja a primit primele felicitări din partea oficialilor, făcându-le publice pe cele ale președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 09:55

Guvernul României oferă 10 milioane de euro pentru amenajarea albiei râului Bîc

Guvernul României oferă 10 milioane de euro pentru amenajarea albiei râului Bîc

Guvernul României acordă municipalității Chișinău un grant de zece milioane de euro pentru curățarea râului Bâc. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 09:33

Berlin: ”A fost nevoie de o agresiune militară împotriva Ucrainei, pentru a schimba cursul Europei”

Berlin: ”A fost nevoie de o agresiune militară împotriva Ucrainei, pentru a schimba cursul Europei”

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, promite că, în ciuda tuturor piedicilor, Germania va majora bugetul apărării la un nivel de 2% din PIB. Delcaratia a fost facuta de ministrul german la Conferința de Securitate de la München, scrie „Adevărul european”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 09:20

Gerhard Schroeder: Dacă vrem să supravieţuim între SUA şi China, trebuie să fim aliaţi cu Rusia

Gerhard Schroeder: Dacă vrem să supravieţuim între SUA şi China, trebuie să fim aliaţi cu Rusia

 Gerhard Schroeder, fost cancelar al Germaniei: Dacă noi, ca europeni, vrem să supravieţuim politic între superputeri ca SUA şi China, nu o putem face fără potenţialul Rusiei. Avem nevoie de piaţa acestei ţări şi, mai presus de toate, de resursele ei.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Februarie 2019, ora: 09:18

Cum și când a apărut limba română?

Cum și când a apărut limba română?

La propunerea redacției acestei reviste am acceptat să prezint, într-o manieră accesibilă unui public larg, istoria sau povestea cuvintelor românești. S-ar cuveni să încep cu formula inițială a oricărei istorioare sau povești.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 09:12

România, zguduită de două cutremure, duminică. Seismele s-au produs în zone diferite ale țării

Două cutremure s-au produs în cursul zilei de duminică, 17 februarie, informează Institutul Național de Fizică a Pământului (INFP). Cele două seisme s-au produs la adâncimi mari, în două zone diferite ale României.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 09:10

Reuters: Lovitură puternică pentru Regimului lui Maduro. Gazprombank din Rusia îngheață conturile companiei petroliere a Venezuelei

Reuters: Lovitură puternică pentru Regimului lui Maduro. Gazprombank din Rusia îngheață conturile companiei petroliere a Venezuelei

 Creditorul rus Gazprombank a decis să înghețe conturile companiei petroliere de stat venezuelene PDVSA, informează, duminică, site-ului agenției de știri Reuters preluat de mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 09:10

Iarna se întoarce în forţă, în România. Revin ninsorile şi viscolul, temperaturile scad dramatic, cu până la 20 de grade Celsius

Iarna se întoarce în forţă, în România. Revin ninsorile şi viscolul, temperaturile scad dramatic, cu până la 20 de grade Celsius

După mai multe zile cu temperaturi de primavără, iarna se întoarce în forţă. Potrivit meteorologilor ANM, de sâmbătă, 23 februarie, revin ninsorile şi viscolul, urmând ca temperaturile să scadă dramatic, cu până la 20 de grade Celsius. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 09:03

Horoscop 18 februarie 2019. Planuri de vacanţă, schimbări în dragoste şi o promisiune

Horoscop 18 februarie 2019. Ziua va începe cu veşti bune atât în sfera emoţională, cât şi în cea profesională. Mulţi nativi vor avea parte de noroc în carieră şi şanse mari de a obţine laude şi apreciere din partea superiorilor. În dragoste,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 07:56

STATISTICI /// România este principala piață de desfacere pentru mărfurile din R. Moldova

STATISTICI /// România este principala piață de desfacere pentru mărfurile din R. Moldova

România și-a consolidat poziția de principala piață de desfacere pentru mărfurile din Republica Moldova, după o creștere în anul 2018 a livrărilor de bunuri moldovenești pe piața românească cu 31,9 la sută (în 2017 au crescut cu 17,1 la sută), potrivit datelor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 05:28

Un nou studiu ilustrează o altfel de imagine a vieţii de pe Terra de acum 3,5 miliarde de ani

Un nou studiu ilustrează o altfel de imagine a vieţii de pe Terra de acum 3,5 miliarde de ani

Acum 3,5 miliarde de ani, pe Pământ exista viaţă, dar aceasta abia supravieţuia sau înflorea? Un nou studiu realizat de o echipă internaţională de cercetători condusă de ELSI (Earth-Life Science Institute) din cadrul Tokyo Institute of Technology vine cu noi răspunsuri la...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Februarie 2019, ora: 00:40 de George Mârzencu

Drama femeii care a câștigat duelul cu „marele URSS”

Drama femeii care a câștigat duelul cu „marele URSS” Din editia print

Olga Focșa din Strășeni a evadat de două ori de sub baionetele sovieticilor, apoi și-a trăit o bună parte din viață, ascunsă în podurile sătenilor

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Februarie 2019, ora: 00:35

De ce MOLDOVEANUL Dimitrie Cantemir spunea ca e ROMÂN?

De ce MOLDOVEANUL Dimitrie Cantemir spunea ca e ROMÂN?

"Hronicul vechimii a romano-moldo-vlahilor" este ultima operă a lui Dimitrie Cantemir, scrisă între anii 1719 și 1722 în care autorul explică de ce moldovenii sunt români...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 00:14

Dodon TRĂDEAZĂ electoralul pro-rus și promite să PĂSTREZE Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și să-l DEZVOLTE

Dodon TRĂDEAZĂ electoralul pro-rus și promite să PĂSTREZE Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și să-l DEZVOLTE

Igor Dodon a anunțat că în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, la care participă zilele acestea, va prezenta un „concept al politicii externe echilibrate”. Acest concept are la bază principiul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2019, ora: 00:03

VIDEO /// Candidat socialist: Deputații PSRM au primit cetățenia României ca să poată munci peste hotare

Ipocrizie în două cu obraznicie. Nu obosesc să critice România, dar îi justifică pe fruntașii PSRM din Parlament care dețin cetățenia țării vecine. Candidatul socialist din circumscripția nr.8 Florești, Sergiu Groza, a inventat încă o scuză – deputații...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Februarie 2019, ora: 17:20

Candu: În ultimii trei ani am reușit sa eliminăm schemele de corupție de la Vamă și Fisc, fapt care a permis creșterea semnificativă a veniturilor la buget

Eliminarea schemelor de corupție de la Vamă și Fisc a permis creșterea semnificativă a veniturilor la buget. Aceste măsuri, alături de politicile pro-business promovate, au făcut posibilă reparația drumurilor, creșterea salariilor, pensiilor, alocațiilor și dezvoltarea unor programe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Februarie 2019, ora: 13:25

Conferinţa de securitate de la Munchen: Merkel apără relaţiile cu Rusia, ''un partener''

Conferinţa de securitate de la Munchen: Merkel apără relaţiile cu Rusia, ''un partener''

 Cancelarul german Angela Merkel a apărat sâmbătă cu putere relaţiile economice şi politice ale ţării sale cu Rusia, îndemnându-i pe liderii prezenţi la conferinţa de securitate de la Munchen să coopereze în abordarea problemelor globale, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Februarie 2019, ora: 11:19

VIDEO / Andrian Candu: Dacă cetățenii care locuiesc în Moldova votează cu acte valabile, acceași regulă trebuie aplicată și în Diasporă

Legislaţia Republicii Moldova prevede că cetăţenii pot vota doar cu acte de identitate valabile. Această prevedere trebuie să fie valabilă inclusiv pentru moldovenii stabiliţi în afara ţării. Declaraţia aparţine preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi a fost făcută...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Februarie 2019, ora: 11:05

Plahotniuc, la Ialoveni: Avem o echipă profesionistă și cei mai buni candidați

Partidul Democrat din Moldova a ajuns cea mai eficientă formațiune din țară. Iar acest lucru a fost posibil datorită echipei profesioniste de care dispune. Declarația a fost făcută de către liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, la Ialoveni. Șeful democraților a mai spus că partidul a...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)