După mai multe luni de zvonuri şi speculaţii, Samsung a anunţat în mod oficial noile smartphone-uri Galaxy S10 Lite şi Galaxy Note10 Lite. Acestea sunt bazate pe funcţii de productivitate şi foto, oferind o experienţă de utilizare comparabilă cu cea a modelelor de top, la un preţ mai mic. Acestea sunt de asemenea echipate cu un nou design exterior, care se presupune că va fi păstrat şi pe seria Galaxy S20, care urmează a fi lansată luna viitoare.
Galaxy S10 Lite: un flagship mai ieftin
Modelul Galaxy S10 Lite de la Samsung nu este cu mult diferit faţă de modelele Galaxy S10 standard, lansate la începutul anului trecut, în termeni de specificaţii. Acesta este echipat cu un chipset octa-core la 2,8 GHz, cel mai probabil fiind vorba despre un Snapdragon 855, conform configuraţiei 1 + 1 + 6 şi frecvenţelor promise. Acesta va fi livrat în configuraţii cu 6 sau 8 GB memorie RAM şi 128 GB stocare internă. Fiind un model dual-SIM, utilizatorii vor putea alege între utilizarea a două cartele SIM sau creşterea spaţiului de stocare folosind un card microSD.
Ecranul de 6,7” de tip Infinity-O (perforat central) foloseşte un panou Super AMOLED Plus cu rezoluţie Full HD+ (2.400 x 1.080 pixeli) şi poate afişa conţinut HDR10+, asemeni altor modele de top de pe piaţă. La capitolul camere foto, avcem o cameră principală de 48 megapixeli f/2.0 cu stabilizare „Super Steady OIS”, o cameră ultra-wide de 12 megapixeli f/2.2 şi o cameră macro de 5 megapixeli f/2.4. Camera frontală de 32 megapixeli are o diafragmă f/2.2.
Galaxy S10 Lite vine echipat cu Android 10 şi One UI 2.0 din fabrică şi va ajunge pe piaţă spre sfârşitul trimestrului întâi din 2020, la un preţ de pornire de 650 de euro.
Galaxy Note10 Lite: un smartphone cu stylus la jumătate de preţ
Cei care consideră că modelele Note10 şi Note10+ sunt prea scumpe, însă îşi doresc un smartphone cu stylus cu design mai modern decât Note9, vor avea acum opţiunea de a cumpăra un Note10 Lite. Telefonul beneficiază de un display similar cu cel de pe S10 Lite (6,7”, Super AMOLED şi perforat central, cu rezoluţie Full HD+), şi de aceeaşi funcţionalitate dual-SIM cu posibilitate de a mări spaţiul de stocare.
Diferenţa vine în materie de putere de procesare, modelul Note10 Lite fiind bazat pe acelaşi procesor octa-core pe 10nm pe care l-am întâlnit şi pe Galaxy Note9: Exynos 9810 la 2,7 GHz. Acesta vine de asemenea cu 6 sau 8 GB memorie RAM şi 128 GB stocare internă. De altfel, şi capacitatea bateriei este similară între cele două dispozitive noi: 4.500 mAh cu încărcare rapidă la 25W.
La capitolul camere foto, Note10 Lite are un sistem diferit. Camera principală de 12 megapixeli f/1.7 beneficiază de focalizare dual pixel şi stabilizare optică, în timp ce camera tele de 12 megapixeli f/2.4 are de asemenea stabilizare optică. În cele din urmă, Galaxy Note10 Lite beneficiază de o cameră ultra-wide de 16 megapixeli f/2.2. Din acest punct de vedere, acest model pare să fie comparabil cu dispozitivele Galaxy Note10 şi S10 la capitolul foto, cel puţin pe hârtie.
Desigur, Note10 Lite vine şi cu un stylus S-Pen, care duce la dimensiuni puţin mai mari şi greutate cu 12 grame mai mare faţă de Galaxy S10 Lite (198 grame faţă de 186 grame). Şi acest model urmează să fie lansat înainte de sfârşitul trimestrului întâi, cu un preţ de pornire de 600 de euro.
|
Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...
( ) Citeşte tot articolulAceasta a plecată de acasă în data de 23 februarie, în jurul orei 08:30, iar de atunci este de negăsit.
( ) Citeşte tot articolulO oaie rătăcită numită Baarack, care a fost salvată dintr-o pădure din Australia, cântărea atât de mult din cauza lânii încât animalul abia mai putea vedea, potrivit news.ro.
( ) Citeşte tot articolulGuvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-Covid Republicii Moldova. Aceasta este prima tranșă din totalul de 200.000 de doze care vor fi trimise statului vecin, a anunţat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu.
( ) Citeşte tot articolulNoi imagini video care susțin că prezintă practici de tortură a deținuților ruși, dintre care unul ar fi murit la scurt timp după filmare, au fost publicate, scrie The Moscow Times, citând Novaya Gazeta. Imaginile provin de la o închisoare unde mai fuseseră...
( ) Citeşte tot articolulPăstrează zaţul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zaţul are întrebuinţări care mai de care mai interesante şi neaşteptate.
( ) Citeşte tot articolulDe-a lungul timpului, alimentele procesate au căpătat o reputație proastă, fiind considerate sabotori ai dietei, responsabile de apariția de obezității, a hipertensiunii sau a diabetului zaharat de tip 2. Dar, alimentele procesate nu sunt reprezentate doar de pizza congelată, de chipsuri...
( ) Citeşte tot articolulCel mai des suferă de boli copiii care au părinţi aflaţi în dificultate, arată datele studiului naţional privind situaţia copiilor aflaţi în dificultate şi a copiilor ai căror părinţi sînt plecaţi peste hotare.
( ) Citeşte tot articolulOul este considerat produsul vedetă din fiecare bucătărie, mai ales datorită proprietățiilor sale, dar și pentru faptul că se poate găti în diverse modalități. Este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale, astfel că este un aliment miraculos, ce...
( ) Citeşte tot articolulPârjoala este un fel de mâncare românesc, preparat mai ales în Moldova, din carne tocată, în general de porc sau în amestec cu oaie, vită sau pasăre, amestecată cu ouă, produse de panificație sau morărit (pâine uscată, pesmet sau făină...
( ) Citeşte tot articolul