Politică

Galbur: Marea trădare din Vinerea Neagră

Ieri însă, Filat anunță, deja, că anticipatele sunt singura soluție. Clar lucru că nu a uitat s-o facă pe victima folosind argumentele sale favorite, legate de șantaj și alte basme, cu care, uite, deja 4 ani, ne tot adoarme.

Am scris și ieri, scriu și astăzi, chiar dacă e în toi de sfintele sărbători, nu pot rămâne indiferent la trădarea națională din Vinerea Neagră.

Putea să facă orice, absolut orice, că n-avea să-mi pese atât, dar să se alieze cu PCRM, pe care noi, tinerii, i-am dat jos de la guvernare în aprilie 2009, asta e prea de tot. E una să trădezi propriul electorat și alta e să trădezi tânăra generație, care, din câte ne arată și istoria, nu iartă. Nu iartă și e gata să explodeze în orice moment.

Filat a știut că trădează, iar pentru a diminua din rezonanța votului comun cu PCRM, a ales s-o facă chiar în prag de Paști, când lumea e ocupată cu orice altceva decât urmărirea știrilor sau privirea televizorului. A știut să aleagă momentul.

Mai mult de trei ani de zile, a dus de nas atât poporul, cât și partenerii europeni, care iată, ieri, nume grele ale oficialilor europeni, au recunoscut că Filat și PLDM reprezintă o dezamăgire pentru ei, iar consilierul președintelui României, Traian Băsescu, domnul Iulian Chifu, în general, a declarat că drumul european al Republicii Moldova este deja compromis, din cauza votului comun al PLDM și PCRM. Și acum ce ne facem? Cine e vinovat de haosul creat? Chirtoacă, ca de obicei?

Îl țin minte și astăzi, cum pe 6 aprilie, 2009, când eram pe scări la Președinție și scandam împotriva comuniștilor, el s-a apropiat și m-a rugat, atât de timid, atât de umil, să organizez cumva ca să vorbească și el la portavoce în fața mulțimii. Și am organizat. Și ce? Și iată ce. M-a mințit și pe mine, a mințit și propriul electorat, și poporul, și Europa, și România, și Rusia, și soția, pe toți.

Să ne ierte Dumnezeu pe toți, că ne-a dat și nouă o bucată de țară, iar noi, atât de nepăsători și indiferenți, lăsăm pe cineva să-și bată joc de ea în cel mai josnic mod posibil. Amin.
 
sursa: blog.galbur.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *