Actualitate

GALERIE FOTO Aproximativ 200 de persoane au protestat la Braşov/ Timişorenii au realizat steagul Uniunii Europene din hârtii colorate

După cum au anunţat organizatorii manifestaţiei, braşovenii au început să se adune în faţa Prefecturii în jurul orei 19.00, iar apoi s-au îndreptat spre Piaţa Sfatului unde mai mulţi tineri au amenajat un bufet cu ceai fierbinte, sucuri, fursecuri şi prăjituri pe care le-au oferit celor prezenţi.

Braşovenii au scandat „Nu vrem să fim o naţie de hoţi“, „Victorie“, „Jos Guvernul“ sau „Demisia“, în timp ce au desfăşurat două steaguri uriaşe, de 12 metri lungime, un tricolor şi steagul Uniunii Europene pe care era scris mesajul „Here“ („Aici“).

„Considerăm că atitudinea promptă a cetăţenilor din România alături de cea a unora dintre instituţiile româneşti şi europene a fost decisivă în obţinerea acestui succes, fie el şi parţial. Revendicările noastre imediate rămîn în continuare legate de demisia Guvernului care a făcut posibilă această situaţie, precum şi a şefilor camerelor Parlamentului care au susţinut din punct de vedere politic acest act“, a spus Codruţ Bucur, unul dintre coordonatorii evenimentului.

La ora 20.30, braşovenii au cântat în cor imnul „Deşteaptă-te, române“, apoi acţiunea s-a încheiat.

Aproximativ 100 de timişoreni au realizat steagul Uniunii Europene din hârtii colorate

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara pentru a protesta faţă de liderul PSD, Liviu Dragnea, şi de Guvernul Grindeanu, manifestanţii realizând steagul Uniunii Europene din hârtii colorate şi primind prăjituri cu mesajul “#rezist”.

În timpul acţiunii de protest, cei aproximativ 100 de timişoreni adunaţi în centrul oraşului au strigat “Parlament penal, marş la tribunal”, “DNA să vină să vă ia”, “Timişoara, trezeşte-te”, “România, trezeşte-te” sau “Grindeanu, trădătorul”.

De asemenea, protestatarii au primit gratuit prăjiturele cu mesajul “#rezist”. De altfel, o parte din persoanele adunate în centrul Timişoarei au purtat banderole pe braţe cu mesajul “#rezist”.

Totodată, manifestanţii s-au adunat într-un cerc şi au format steagul Uniunii Europene din hârtii albastre şi galbene în formă de stea, cântând imnul oficial al UE. 

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *