Actualitate

Gazprom a notificat autorităţile RM că termenul limită privind achitarea datoriilor curente la gaz expiră ASTĂZI

Presa rusă notează că Gazprom a notificat autorităţile din Republica Moldova că astăzi este ultima zi când aceștia pot să-şi onoreze obligaţiile contractuale.

Amintim că, Republica Moldova ar putea rămâne fără gaz natural rusesc dacă nu achită plățile pentru luna noiembrie, facturate de Gazprom. Avertizarea a fost făcută public la 22 noiembrie chiar de oficialul companiei Gazprom, Sergey Kupriyanov.

De asemenea,  Kupriyanov a avertizat că Republica Moldova are la dispoziție 48 de ore pentru a achita datoriile, ori concernul rus va înceta furnizarea de gaze.

Anterior, Președintele Consiliului de administrație al „Moldovagaz” Vadim Ceban a confirmat că partea moldovenească a fost informată despre faptul că compania „Gazprom” ar putea sista furnizarea gazului pentru Republica Moldova în termen de 48 de ore.

„Confirm că am fost informați oficial. Este vorba despre plata gazului pentru luna octombrie și jumătate din plata pentru noiembrie. S-a produs o separare, întrucât, pentru octombrie, în tarif prețul de achiziție a constituit $150, iar noi cumpăram cu $800. Lucrăm asupra problemei. Este o prevedere inclusă în protocolul pe care l-am semnat cu Gazprom”, a spus Vadim Ceban.

Sursa: sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *