Frumusețe

Gene perfecte

Trebuie să recunoşti că ai prefera să nu mai trebuiască să stai minute în şir în faţa oglinzii pentru a încerca să determini genele să pară generoase. Aplicarea rimelului ar putea fi un pas uitat, dacă genele ar fi perfecte, iar timpul alocat machiajului de dimineaţa ar fi mult mai scurt! În cazul în care nu eşti una dintre puţinele femei care au fost înzestrate cu gene bogate şi lungi, trebuie să lupţi pentru a le câştiga. Iată ce poţi să faci pentru ca privirea ta să fie fermecătoare fără a apela la ajutorul unui mascara!

AI GRIJĂ CE MĂNÂNCI
Poate să pară ciudat, însă hrana este esenţială! Vitaminele, mineralele sunt doar câteva elemente esenţiale pentru o dezvoltare armonioasă. Proteinele sunt esenţiale pentru creşterea sănătoasă a părului. O alimentaţie bogată în proteine (carne, peşte, ouă şi lactate) garantează o creştere mai rapidă a părului. Regimul alimentar trebuie să mai conţină vitaminele A, C şi E, cât şi acid folic, beta-caroten şi zinc.

TRATAMENTUL CU ULEI ȘI VITAMINA E
Uleiul de ricin şi cel de măsline fac adevărate minuni pentru gene. În fiecare seară, după demachiere, ungeţi rădăcinile genelor cu ulei de ricin sau de măsline şi cu o periuţă curată întindeţi pe toată lungimea firelor de păr. Dimineaţa spălaţi cu apă călduţă. Tratamentul poate dura chiar şi două săptămâni, dar este necesar să se apeleze la el cel puţin 10 zile. Un alt aliat pentru gene mai dese este vitamina E. Aplicaţi-vă ulei cu vitamina E cu o periuţă de gene curată, seara, înainte de culcare. Durează cam două săptămâni pentru a vedea diferenţa.

VITAMINELE
Vitamina C este un antioxidant care întăreşte sistemul imunitar şi vă protejează genele de infecţii, toxine şi boli care inhibă creşterea părului. Studiile confirmă faptul că vitamina C hidratează genele, accelerează procesul de vindecare, scade inflamarea foliculilor de păr, ajută la producţia de colagen şi scade riscul ruperii genelor.

Vitamina E este un antioxidant care îmbunătăţeşte funcţia sistemului imunitar şi protejează foliculii de păr de radicalii liberi care pot preveni creşterea genelor. Studiile arată că vitamina E transportă sângele şi oxigenul la foliculii de păr, reduce inflamarea acestora, încurajează creşterea părului, elimină genele uscate şi fine.

Calciul ajută la creşterea genelor şi la întărirea lor şi scade riscul căderii părului.

oana.buzila.timpul@gmail.com 

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *