IT&C

General Motors lansează biciclete electrice cu autonomie de peste 60 km

Proiectate și dezvoltate în fabricile GM din Michigan (SUA) și Ontario (Canada), bicicletele electrice ARĪV oferă garanția unei tehnologii avansate, mulțumită experienței companiei în sfera motoarelor electrice.

Deși nu au fost anunțate detalii tehnice concrete, compania a dezvăluit faptul că eBike-urile sale ating o viteză maximă de 25 km/h. Nici nu era cazul să depășească acest prag, după cum ne-a dovedit un român stabilit în Italia.

Cât despre baterie, aceasta oferă autonomie de 64 de kilometri, după o încărcare completă care se realizează în trei ore și jumătate. Un port USB face posibilă și încărcarea smartphone-ului, pentru a profita la maximum de platforma electrică.

Altă dotare utilă este emițătorul Bluetooth, care furnizează printr-o aplicație mobilă specială statistici referitoare la viteza de deplasare, distanța parcursă, nivelul bateriei ș.a.m.d.

După cum ne așteptam, prețul este pe măsură. Versiunea compactă (Meld) costă în jur de 2.800 Euro, iar cea pliabilă (Merge) – aproximativ 3.400 Euro.

ARĪV plănuiește să lanseze noile biciclete electrice primăvara aceasta. Germania, Belgia și Olanda sunt primele țări în care își vor face apariția, deoarece acolo există deja piețe mature pentru astfel de vehicule. La polul opus, în România abia dacă avem piste pe care să putem circula sigur și regulamentar, deci ciclismul este departe de a fi o activitate populară.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *