Opinii și Editoriale

Generaţia Internet şi anonimul omniprezent

Stratagema insului are o ţintă bine gândită: desconsiderarea şi demolarea temeiurilor tradiţionale şi ştiinţifice ale educaţiei şi promovarea libertinismului si anarhismului. „Opinia” este una subversivă, căci pledează pentru o educaţie superficială, pur informativă, produsul căreia, tineretul, să poată fi uşor manipulat, manipularea fiind arma ideologică principală a comuniştilor. În acest scop este folosit şi Internetul, care, pe lângă valoarea informativ-comunicativă enormă indiscutabilă, a devenit şi o subterană a kaghebiştilor, care-i atacă anonim pe liberal-democraţi chiar şi pentru faptul că respiră. Cu atât mai mult atacă „omniprezentul” vocile în sprijinul valorilor perene ale educaţiei naţionale, căci o educaţie ştiinţific întemeiată pe valorile netrecătoare ale neamului şi ale omenirii, o educaţie care răspunde oportun problemelor de formare şi dezvoltare a omului contemporan aduce cu sine un viitor liber şi democratic, iar libertatea umană, se ştie, îi sperie de moarte pe dictatori şi lichelele care-i slujesc. De aceea a şi fost eliminată din discursul „modernizatorilor” Concepţia 1995, căci aceasta pune cu claritate obiective şi principii de depăşire a crizei identitare şi revenirii moldovenilor prin educaţie în sânul culturii naţional-europene.

Educaţia întotdeauna s-a alcătuit din trei demersuri valorice: al familiei (cei şapte ani de acasă), al societăţii (comanda socială) şi al şcolii (viziunea ştiinţifică în educaţie). A promova un punct de vedere care le anulează pe acestea în totalitate, indiferent de calitatea lor la anumite momente, trădează fie incompetenţă de neiertat, fie rea-voinţă, fie şi una şi alta, iar taxarea acţiunilor de menţinere în învăţământ a valorilor celor trei demersuri ca frustrare a cuiva este cea mai bună dovadă că „omniprezentului” îi lipsesc argumentele şi nu i-a rămas decât să facă atac anonim la persoană. E şi acesta un truc din cunoscutul arsenal diversionist al kaghebiştilor.

Iar sintagma Generaţia Internet, ca şi Generaţia în blugi, nu este decât unul din numele simpatice pe care şi le iau tinerii în dorinţa firească de a fi marcaţi pentru noul pe care-l aduc în viaţa socială. Esenţa fiecărei generaţii însă totdeauna a depăşit supranumele sau porecla care li s-a dat. Tinerii intelectuali români care au făcut Revoluţia de la 1848, de exemplu, au fost porecliţi bonjurişti, dar au rămas în istoria culturii naţionale cu supranumele de paşoptişti, care-i unul mai aproape de valoarea pe care au produs-o: declanşarea perioadei de definitivare a procesului de formare a naţiunii române. La fel şi Generaţia 7 aprilie: ea poate fi numită şi Generaţia Internet, căci îl foloseşte masiv, dar ar fi nedrept şi chiar ingrat s-o testăm ca pe un produs al internetului, indiferentă la valorile familiei, şcolii şi societăţii care au creat-o şi pentru schimbarea în mai bine a cărora a ieşit în stradă la 7 aprilie 2009.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *