Actualitate

Germania este în epidemie de coronavirus. Norvegia a confirmat primul caz

Germania este la începutul unei epidemii de coronavirus, după apariţia unor noi cazuri care nu mai pot fi legate de sursa originală a virusului din China, a declarat miercuri ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

În vestul şi sudul Germaniei au apărit cinci cazuri noi de coronavirus, care au adus numărul total al cazurilor la circa 20, ceea ce face să pară că boala intră într-o nouă fază, a afirmat Spahn într-o conferinţă de presă, cerând autorităţilor din domeniul sănătăţii şi angajaţilor să îşi analizeze planurile pentru o pandemie, relatează News.ro.

„Lanţurile de infecţii nu mai pot fi urmărite în totalitate, iar asta este ceva nou. Un număr mare de oameni au fost în contact cu pacienţii, iar acest lucru este o schimbare mare faţă de cei 16 pacienţi pe care i-am avut până acum, pentru care lanţul de infectare a putut fi urmărit până în China”, a spus Spahn.

Ministrul a avertizat împotriva panicii inutile, afirmând că ”nu orice fel de tuse este un caz de coronavirus”. Spahn a adăugat că Germania este bine echipată cu secţii izolate în spitale, dacă va fi nevoie de locuri multe.

„Acţionăm rapid şi ne adaptăm reacţiile la situaţia actuală şi, din nefericire, trebuie să spun că situaţia s-a schimbat în ultimele ore”, a spus ministrul.

Primul caz confirmat în Norvegia

Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat în Norvegia, opersoană asimptomatică venită dintr-o zonă din China în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire.

Institutul Naţional de Sănătate Publică din Norvegia a anunţat că o persoană a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus, fiind primul caz din această ţară.

Persoana nu prezentă simptome, dar a fost testată la întoarcerea dintr-o zonă din China afectată de coronavirus. Institutul a precizat că este un rezultat ”slab pozitiv”.

Situația la nivel european

În Europa, Italia a ajuns în prima linie a epidemiei globale, cu 322 de cazuri. Italieni sau persoane care au vizitat recent Italia au fost testate pozitiv în Algeria, Austria, Croaţia, Spania şi Elveţia. Un italian care a călătorit în România a fost testat pozitiv după revenirea în Italia.

O a doua persoană suferind de coronavirus a murit în Franţa, iar oficiali din sectorul sănătăţii încearcă să afle modul în care profesorul de colegiu, care nu a vizitat nicio ţară cu epidemie cunoscută, a contractat virusul.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *