DIVERSE

Ghana a obţinut o calificare miraculoasă: Ghana – Germania 0-1, Australia – Serbia 2-1

Meci încins între Germania şi Ghana, în ultima etapă din grupa D la CM 2010 Africa de Sud. Ghanezii au avut primul şut spre poarta lui Neuer în minutul 1, dar balonul a trecut pe lîngă. Replica nemţilor a venit prompt, două minute mai tîrziu, iar în tribune spectacolul a fost la fel de intens.

Cacau (3), Muller (5) şi Podolski au asediat buturile apărate de Kingson, dar goalkeeperul Ghanei a reţinut fără prea mari probleme. A fost apoi rîndul lui Neuer să se facă remarcat. Ayew a driblat doi nemţi, dar portarul Germaniei i-a ieşit în întîmăpinare şi a blocat atacul ghanez (24). Ozil putea deschide scorul (25), dar, rămas singur cu Kingson, a şutat în portarul Ghanei.

Elevii lui Radoslav Rajevac nu au vrut să fie mai prejos, astfel că au egalat situaţia la ratări incredibile, cînd Gyan reia spre poartă centrarea lui A. Ayew, dar Lahm a respins salvator de pe linia porţii (26).

Echipele au intrat la vestiare la egalitate, 0-0, iar remiza albă după 45 de minute din celălalt meci era liniştitoare pentru ambele formaţii, calificate la acest scor.

Decişi însă să nu aştepte rezultatul de la Australia – Serbia, nemţii au început tare partea a doua. Primele 6 minute s-au jucat numai în jumătatea Ghanei, dar fără rezultat pe tabelă. Cei mai periculoşi au fost însă tot ghanezii, care au ratat incredibil prin Asamoah (51), şutul său fiind respins de portarul Neuer.

Pressingul nemţilor a dat roade în minutul 60, cînd Ozil a şutat necruţător de la 18 metri şi l-a învins pe Kingson. Ca şi în prima repriză, ghanezii au replicat rapid, la doar un minut după golul nemţilor, dar mingea lovită imprecis cu capul de Tagoe a trecut pe lîngă poarta Germaniei. Nici Ayew nu a avut mai mult noroc, şutul său fiind respins salvator pentru nemţi de Lahm, în corner (66).

Dacă în prima repriză, Germania a avut o posesie mai mare, în partea a doua rolurile s-au inversat, dar fără rezultat pe tabelă.

Nemţii au respectat tradiţia de la ultimele ediţii ale Campionatului Mondial, care spune că Germania încheie în forţă faza grupelor, cu victorii. Aşa s-a întîmplat la ultimele 4 Mondiale

Sursa: gsp.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *