IT&C

Giganţii IT au decis să cenzureze social media. Mesajele cu tentă rasistă vor fi şterse în 24 de ore

Oficialii de la Berlin încearcă din răsputeri să stăvilească accesele de furie ale germanilor nemulţumiţi de primirea în ţară a aproape un milion de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi Africa în cursul acestui an, relatează agenţia Reuters.

Înţelegerea încheiată între giganţii IT şi autorităţile germane permite grupurilor anti-rasiste şi oricăror alte persoane să sesizeze automat specialiştii din cadrul celor trei companii cu privire la postările cu tentă rasistă sau care incită la violenţă.

"Când limitele libertăţii de exprimare sunt depăşite, când este vorba de expresii penale, de îndemnuri la revoltă, de incitare la acte de violenţă, atunci aceste postări vor trebui eliminate de pe internet", a explicat ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas.

Luna trecută, Berlinul a declanşat o anchetă împotriva Facebook, sub acuzaţia că reţeaua de socializare nu a eliminat postările cu conţinut rasist din sistem.

Anchetă procurorilor germani l-a vizat chiar pe Martin Ott, directorul Facebook pentru zona de nord, centrală şi de est a Europei.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că acuzaţiile sunt lipsite de temei şi că nu s-a înregistrat nicio încălcare a legii germane de către Facebook sau angajaţi ai companiei.

La sfârşitul săptămânii trecute, un grup de vandali a devastat sediul Facebook din Hamburg inscriptionand pereţii clădirii cu mesajul "Facebook Dislike".

Reţeaua de socializare are o colaborare cu FSM, un grup care monitorizează în mod voluntar activitatea userilor din Germania, pentru a depista mesajele cu caracter rasist sau extremist.

sursa: business24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *