Ultima oră

Godea cheamă găgăuzii să boicoteze referendumurile din această duminică

Deputatul afirmă că aceste referendumuri sunt niște provocări, organizate de către forțele politice de la Moscova, dar susținute și de către două partide din Chișinău, aflate la guvernare. „Regiunea autonomă găgăuză face parte din Moldova și la bune, și la rele, indiferent ce spun liderii de la Comrat. Aceiași oameni și grupuri de interese, care v-au furat în ultimii ani, vă folosesc acum în această provocare…

Vreau să precizez că această acțiune face parte dintr-un scenariu mai amplu, cel de a împiedica cursul european al R. Moldova și de a o aduce mai aproape de Uniunea Asiatică din capul lui Putin”, a declarat Mihai Godea.

Deputatul consideră că odată ce va fi semnat Acordul de Asociere al R. Moldova cu UE, cei de la guvernare nu vor mai putea controla vama și justiția, iar Găgăuzia nu este decât „un instrument de șantaj al forțelor politice de la Chișinău”. În acest sens, Godea cere Procuraturii Generale să se autosesizeze și să deschidă dosare penale pe numele politicienilor, care susțin aceste referendumuri.

Sursa: politik.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *