IT&C

Google, atacat de hackeri chinezi

China respinge, însă, acuzaţiile de implicare într-o campanie de spionaj cibernetic, care vizează conturile de e-mail al oficialilor de top din SUA, militari şi jurnalişti. În acest sens, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe al Chinei, Hong Lei, citat de BBC, a declarat că a fost "inacceptabil" să fie învinuită China de spionaj cibernetic.

"Spionajul cibernetic este o problemă internaţională şi China este, de asemenea, o victimă. Faptul că statul chinez a susţinut aceste spionaje cibernetice sunt complet nefondate", a declarat Hong Lei.

Totuşi, Google nu a dat vina pe guvernul chinez în mod direct, dar susţine că respectiva campanie de spionaj îşi avea originea în Jinan. De asemenea, reprezentanţii de la Google spun că hackerii nu au reuşit să treacă de sistemul lor de securitate, ci că, cel mai probabil, au făcut, pur şi simplu, rost de parolele utilizatorilor.

Printre persoanele cărora le-au fost sparte mailurile s-ar putea număra şi oficialităţi chineze şi activişti politici. "Google a detectat această problemă şi a întrerupt această campanie de furt de parole şi monitorizare a căsuţei poştale electronice. Am atenţionat victimele şi le-am securizat conturile. În plus, am atenţionat şi autorităţile guvernamentale", au precizat într-un comunicat cei de la Google, citat de gandul.info.

Cel mai probabil, hackerii chinezi s-au folosit de tehnica numită "spear pishing", prin care li se cere utilizatorilor să îşi confime parolele printr-un serviciu web asemănător Gmail-ului. Odată ce au obţinut adresa de e-mail şi parola, hackerii au putut direcţiona mail-urile de pe gmail pe alte conturi separate.

Oficialii de la Casa Albă au declarat că adresele de mail de la Washington nu au fost atacate. În schimb, au subliniat faptul că victimele acestor monitorizări de e-mail sunt persoane care au acces la informaţii sensibile şi chiar secrete şi au atras atenţia asupra acestui tip de spionaj pe Internet.

BBC/gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *