IT&C

Google dezvăluie telefoanele Pixel 6 şi Pixel 6 Pro, cu procesor propriu Google Tensor

După multe scăpări, speculaţii şi teasere chiar, astăzi au devenit realitate telefoanele Google Pixel 6 şi Pixel 6 Pro. Google s-a mulţumit să confirme existenţa lor şi să ofere câteva detalii, lansarea oficială având totuşi loc la toamnă, probabil alături de Android 12. Până atunci hai să vedem ce ne oferă aceste terminale ce inaugurează procesorul Google Tensor.

Google Tensor

Arma secretă a noilor telefoane este noul CPU Google Tensor. Zvonurile au fost reale! Google renunţa la procesoarele Qualcomm în favoarea unuia propriu, custom. A co-realizat acest cipset alături de Samsung, iar scăpările de până acum vorbeau despre acest CPU cu numele de cod "whitechapel", dar şi "GS101" unde "GS" este Google Silicon. Acest chip integrează cel mai avansat AI Google şi funcţii de machine learning care deblochează noi funcţii pentru utilizatorii Pixel, pe care nu le veţi găsi pe alte telefoane. Tensor este un SoC, un System on Chip nu doar un simplu procesor. Include CPU, GPU, modem 5G şi cip de securitate Titan.  



Tensor oferă printre altele o experienţă software personalizată care învăţa de la utilizator şi se îmbunătăţeşte singura odată cu trecerea timpului. Cipul custom este şi extra securizat mulţumită soluţiei Titan M2 (cip special de securitate). Se lucrează de 4 ani la Tensor.

Google Pixel 6 şi Pixel 6 Pro

Design

Ambele telefoane vin cu design industrial, iar Pixel 6 Pro aduce o rama din aluminiu ceva mai lucioasa, în vreme ce modelul Non Pro are o ramă măta. Modelul Pixel 6 va sosi în culori mai fistichii, iar cel Pro are 3 nuanţe ceva mai sobre. Marea schimbare este la nivel de design al camerei, cu o bandă dreptunghiulară şi protuberanta în spate, care acoperă toată lăţimea telefonului şi integrează multipli senzori.

Ambele modele au camera selfie singulară decupată în ecran, muchii înguste ale ecranului şi cititor de amprente în ecran. Pixel 6 va sosi pe negru, verde mentă şi portocaliu coral. Pixel 6 Pro vine pe negru, auriu şi argintiu.

Hardware

Google a confirmat doar câteva detalii hardware despre aceste telefoane, printre care şi faptul că Pixel 6 Pro va aduce un ecran de 6.7 inch Quad HD+, cu refresh rate de 120 Hz, în vreme ce Pixel 6 are un ecran de 6.4 inch Full HD+, cu design plat şi refresh rate de 90 Hz. Putem specula că vom primi 6, 8 sau 12 GB RAM, cel puţin 128 GB stocare UFS 3.1 şi baterii de minim 4600 mAh (Pixel 6) si 5000 mAh (Pixel 6 Pro) cu încărcare rapidă. Google nu a dezvăluit nimic în afară de ecrane, camere şi CPU. Iată ce indicau scăpările trecute totuși:

Pixel 6:
Display: AMOLED 6.4 inch
Procesor: Google Tensor
Configurații: 8 GB RAM + 128/256 GB stocare
Cameră selfie: 8 mpx
Cameră spate: 50 mpx wide + 12 mpx ultra-wide
Baterie: 4614 mAh
OS: Android 12

Pixel 6 Pro:
Display: P-OLED 6.71 inch
Procesor: Google Tensor
Configurații: 12 GB RAM + 128/256/512 GB stocare
Cameră selfie: 12 mpx
Cameră spate: 50 mpx wide + 12 mpx ultra-wide + 48 mpx telephoto
Baterie:5000 mAh
OS: Android 12

Camera

În acel modul dreptunghiular lat din spate se afla 3 camere pe varianta Pro şi 2 pe varianta Pixel 6. Pixel 6 Pro vine cu o cameră principală, una ultrawide şi una telephoto. Cea telephoto oferă zoom optic 4X. Google Pixel 6 are doar o cameră principală şi cea ultrawide, fără telephoto. Camera principală de pe ambele telefoane capturează cu 150% mai multă lumină decât pe modele precedente.

Speculăm că vom vedea senzori de 50 MP pentru camera principala, 12 MP pentru ultrawide și 48 MP la telephoto şi cu puţin noroc avem şi stabilizare optică. La prezentarea oficială a fost un demo în care un copil se mişcă foarte rapid, dar cu ajutorul lui TEnsor faţa copilului a fost clar redată în fotografie. Pixel 6 combina mai multe poze în una singură cu claritate sporită şi reuşeşte să facă asta chiar şi pe captura ultrawide. Există şi o captură video similară cu un video HDR, care implică tot AI-ul lui Tensor care reglează balansul de alb pe o filmare pe plajă.

Preţ şi disponibilitate

Google a promis "preţuri premium" aici, adică peste 1000 de dolari dacă ar fi să ghicim pentru modelul Pro cel puţin. Estimările indică un debut la mijloc de octombrie 2021, cu Android 12 cu Material You UI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *