Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la 23 Septembrie 2018
Abonamente

IT&C 5 Octombrie 2017, ora 07:39

Google Pixel 2 este telefonul cu cea mai bună cameră, în teorie

Marime Font

 
 
 

Google Pixel 2 a fost anunțat aseară cu surle și trâmbițe de către gigantul din Mountain View. Povestea completă a aparatului o vom ști însă doar după lansarea efectivă.

Având în vedere trendurile actuale din piața de mobile, pentru ca un telefon de top să aibă succes, pe lângă un design aparte și o rperformanță peste medie, trebuie să aibă un sistem de captură foto/video spectaculos. Cei de la Google au înțeles acest lucru încă de acum un an, când au lansat primul Pixel. În 2017 au continuat tradiția cu Google Pixel 2.

Google Pixel și Google Pixel 2 folosesc aceeași cameră principală de 12 megapixeli. Cu toate acestea, prin artificii software și un nou sistem de lentile, Pixel 2 se pare că generează rezultate mult mai impresionante comparativ cu gadgetul lansat acum un an.Google Pixel 2 este telefonul cu cea mai bună cameră din lume la această oră, conform redactorilor de la DxOMark. În clasamentul publicației online, gadgetul gigantului din Mountain View a obținut 98 de puncte. Ca și comparație, vechii lideri au fost iPhone 8 Plus și Galaxy Note 8 cu 94 de puncte. Testul celor de la DxOMark nu este însă infailibil, iar un telefon precum Google Pixel 2 are câteva limitări derivate din lipsa unui sistem de captură cu două camere principale, precum cel utilizat de Apple în iPhone 8 Plus sau de Samsung în Galaxy Note 8.

Citeşte şi: Google Pixel Buds te ajută să vorbești 40 de limbi străine în timp real
Camera principală de la Google Pixel 2 generază niște fotografii remarcabile datorită unei combinații de stabilizare optică de imagine și stabilizare la nivel software. Astfel, ai parte de imagini mai clare în aproape orice context și cu zgomot redus de imagine în condiții de lumină scăzută. Focusul automat este ultrarapid datorită unui mecanism dual-pixel de detecție a scenei. În plus, poate genera fundaluri în ceață pentru portrete, cum fac majoritatea DSLR-urilor și câteva telefoane de top.

Problemele sau mai degrabă limitările sunt derivate din lipsa unui sistem de zoom optic și a unui al doilea obiectiv cu un unghi larg. Astfel, degeaba imortalizezi o scenă luminată frumos, dacă nu poți surprinde detaliile de pe fața copilului tău care se joacă la 5-6 metri în fața ta. Apropo, spre deosebire de noile iPhone-uri lansate acum câteva săptămâni, nu poate imortaliza conținut video în 4K cu 60 de cadre pe secundă. În altă ordine de idei, rămâne să mai vedem și alte review-uri la Google Pixel 2 pentru a ne lămuri cât de bună este de fapt camera sa.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul