Actualitate

Gripa porcina a facut a patra victima

La 10 noiembrie, gripa porcina a facut a patra victima. E vorba de o femeie de 53 de ani, din Ceadar-Lunga, care a fost internata in stare grava pe data de 6 noiembrie, in sectia de terapie intensiva a spitalului raional, fiind diagnosticata cu gripa pandemica, pneumonie bilaterala, edem pulmonar, insuficienta cardio-pulmonara.

In prezent, la terapie intensiva, in stare grava se afla alte doua persoane infectate cu gripa A(H1N1), inclusiv o femeie gravida. Potrivit Serviciului de presa al Ministerului Sanatatii, la 10 noiembrie, numarul cazurilor confirmate de gripa porcina in republica a ajuns la 384 de persoane.

In seara zilei de 9 noiembrie Comitetul de Coordonare al Ministerului Sanatatii a decis ca echipe de specialisti sa se deplaseze in raioane pentru a evalua nivelul de pregatire a institutiilor medico-sanitare in vederea prevenirii gripei porcine. Astazi va avea loc o noua sedinta, prezidata de premierul Vlad Filat, la care vor participa presedintii de raioane si medicii-sefi ai centrelor de medicina preventiva.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *