Actualitate

Grup criminal organizat trimis pe banca acuzaţilor după ce l-au jefuit pe un om de afaceri din România

Procuratura Generală a finalizat şi expediat în instanţa de judecată o cauză penală de învinuire a 4 cetăţeni ai Republicii Moldova de comiterea unui atac tîlhăresc.

Din actul de inculpare întocmit de procurori rezultă că în februarie curent, în baza unui plan bine structurat, cei patru, printre care şi o domnişoară de 19 ani, prin acţiuni violente şi tîlhărie i-au cauzat unui cetăţean român o daună materială în sumă de aproximativ 40 mii lei.

Domnişoara implicată în grupul criminal organizat activa în sfera modelling-ului şi urma să fie dama de companie a cetăţeanului român pe tot parcursul sejurului. Venind la hotel într-un taxi, şoferul căruia era complice şi membru al grupării, domniţa a avut grijă să îi sustragă atenţia străinului, pentru ca acesta să nu bănuiască nimic. Fiind copleşit de frumuseţea şi afecţiunea tinerei, victima nu a observat că taxiul era urmărit de un alt automobil, de model Mercedes, în care se aflau ceilalţi 2 complici.

Ajungînd în regiunea mai puţin populată a străzii Albişoara, taxiul a fost blocat de celălalt automobil, complicii din Mercedes atacîndu-l pe omul de afaceri, ameninţîndu-l cu moartea, provocîndu-i vătămări corporale şi sustrăgîndu-i bani, un ceas de brand, verigheta de aur, telefonul mobil, un card bancar şi un medalion de aur.

Actualmente, doi dintre inculpaţi se află în stare de arest, iar domnişoara împreună cu un alt complice, care şi-au recunoscut vinovăţia, au interdicţia de a părăsi ţara.

Cauza penală a fost expediată spre examinare Judecătoriei sectorului Rîşcani.
 
Sursa: procuratura.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *