Moldova

Guvernul R. Moldova a devenit partener al FMF

În zilele de 10 şi 11 august, în capitală vor avea loc un şir de acţiuni dedicate unei date remarcabile din istoria sportului autohton: centenarul fotbalului moldovenesc. Aniversarea coincide cu împlinirea a 20 de ani din ziua fondării forului naţional de specialitate şi reprezintă un prilej de bilanţ, dar şi de sărbătoare pentru toţi cei care nu sunt indiferenţi faţă de magia fotbalului: jucători, suporteri, antrenori, veterani. Evenimentele de la începutul lunii august sunt precedate de un acord care parafează organizarea în comun a manifestărilor cu genericul „100 de ani ai fotbalului moldovenesc”, acord semnat de către FMF şi Guvernul Republicii Moldova.

Cu ocazia semnării acordului, prim-ministrul Vlad Filat a făcut o vizită la sediul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, unde a avut ocazia să felicite şi membrii selecţionatei naţionale de fotbal pe plajă care, recent, au revenit în ţară după o participare meritorie la preliminariile Campionatului Mondial.

Vlad Filat pledează pentru un parteneriat de durată

În discursul rostit în faţa jurnaliştilor, Vlad Filat a menţionat că, în pofida problemelor grave cu care se confruntă R. Moldova în prezent, toţi cei cu fotbalul în suflet trebuie să simtă splendoarea acestei deosebite sărbători.

„A venit timpul să avem un parteneriat stabil cu scopul de a dezvolta sportul şi fotbalul moldovenesc. Vreau să vă mărturisesc că sunt un mare fan al acestui gen de sport”, a mai spus Vlad Filat, după ceremonia de semnare a documentului.

Preşedintele FMF, Pavel Ciobanu a specificat că organizaţia pe care o conduce, împreună cu instituţiile statului, pregăteşte un şir de acţiuni dedicate evenimentului din luna lui Gustar.

El a precizat că la festivităţile ce vor avea loc în perioada 10-11 august vor participa delegaţii din 25 de ţări. Preşedintele FMF a menţionat că, pentru organizarea unor acţiuni de o asemenea anvergură, este nevoie de susţinerea Guvernului şi a subliniat că apreciază gestul prim-ministrului care, în momente de grea cumpănă, provocate de inundaţii, manifestă grijă şi faţă de fotbal.

Şeful FMF a spus că, în cadrul acestor manifestări, se vor desfăşura un meci amical de fotbal între selecţionatele R. Moldova şi Georgiei, precum şi un meci între echipele de veterani ale acestor ţări. De asemenea, la Palatul Republicii va avea loc o Gală Festivă cu participarea a 500 de invitaţi.

Şeful Executivului a promis că Guvernul va fi alături şi va asigura tot sprijinul necesar pentru buna desfăşurare a evenimentului. Prim-ministrul şi-a exprimat certitudinea că parteneriatul respectiv va continua şi după finalizarea manifestărilor.

„Doar o societate sănătoasă este capabilă să facă faţă provocărilor şi să-şi realizeze obiectivele”, a menţionat în context Vlad Filat.

Premierul a adus mulţumiri federaţiei de profil pentru munca depusă, subliniind în context că a avut ocazia să viziteze mai multe terenuri de fotbal construite recent. El a menţionat că apariţia acestor terenuri este un fapt îmbucurător ce deschide perspective pentru dezvoltarea fotbalului autohton.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *