Frumusețe

Hidratare cu ajutorul untului de corp

Chiar dacă am încercat să scăpăm de această problemă cu ajutorul cremelor de corp puternic hidratante, sau poate chiar cu ajutorul uleiurilor de corp, rezultatul dorit a întârziat mereu să apară, iar noi am renunţat la luptă. Pentru a nu capitula şi a nu lăsa armele jos, propunem să continuăm bătălia cu ajutorul untului de corp. Acesta este un produs cosmetic recent descoperit. Untul de corp îţi învăluie trupul într-un strat protector ce ţine la distanţă chiar şi efectele frigului asupra pielii. Untul îmbracă pielea şi păstrează un nivel optim de hidratare. Uleiurile din nuci şi seminţele fructelor exotice din compoziţia lui conţin antioxidanţi, care încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii, şi vitamine care o hrănesc.
Unturile de corp se diferenţiază în funcţie de tipul de nucă şi ulei din seminţe din care sunt extrase. Adesea, se folosesc mai multe tipuri de fructe pentru un rezultat şi mai bun.

Untul de cacao are la bază boabele de cacao, care sunt folosite şi pentru prepararea ciocolatei. Este bogat în antioxidanţi şi substanţe nutritive, precum potasiu, calciu şi fier. Pe deasupra are şi un miros extrem de plăcut!

Untul de shea provine de la seminţele fructului de shea sau karite. Conţine antioxidanţi, dar şi vitaminele A şi E. Printre altele, este renumit pentru proprietăţile sale antiinflamatorii.

Untul de mango este obţinut din seminţele fructului cu acelaşi nume. Conţine beta-caroten şi muuultă vitamina C, renumită pentru proprietăţile ei antioxidante.

Untul de kukui provine de la fructele copacului kukui, care se găseşte în Hawaii. Uleiul conţine acizi graşi esenţiali şi o mulţime de vitamine.
Folosirea untului de corp este recomandată o dată pe zi, preferabil după duş sau baie. Este indicat ca pielea să fie caldă, porii uşor dilataţi. Înainte de aplicarea untului de corp ar fi bine dacă aţi putea să recurgeţi la un alt mic truc, care are rolul de a întreţine sănătatea pielii: gomajul. Stratul de celule moarte va fi îndepărtat, iar pielea va fi pregătită pentru tratamentul hidratant.

Timpul Suplimentul Femeia 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *