Frumusețe

Hidratarea pielii în anotimpul rece

Pentru a avea un ten frumos am învăţat, acum două săptămâni, că e bine să ne spălăm pe faţă cu un săpun cu un PH neutru sau acid. Crema pe care o folosim trebuie să fie puternic hidratantă. Este recomandat ca în perioada rece a anului să nu folosim cremele din plante care, din cauza frigului, pot provoca diverse alergii. Pentru a ne însenina faţa, dar şi pentru a scăpa de micile impurităţi, nu uitaţi de demachiante, loţiunea tonică, dar şi de scrubul de faţă. O dată pe săptămână faţa trebuie masată destul de energic cu această cremă scrub. Şi măştile au un rol important în menţinerea sănătăţii pielii. Dacă nu staţi prea bine la capitolul timp liber, puteţi folosi măşti hidratante ce se găsesc în comerţ. Dacă vreţi ca pielea să fie hrănită cât mai natural, alegeţi măştile ce se pot face acasă. Puteţi obţine o mască perfect hidratantă dacă veţi combina gălbenuşul de ou cu miere, smântâna, kiwi sau banană.

Şi pielea corpului e predispusă uscării din cauza temperaturilor destul de mici. În timpul iernii, duşurile trebuie să fie mai scurte, iar temperatura apei – sub 32 de grade. Este bine să vă spălaţi cu geluri de duş care conţin lapte şi miere, dar şi diverse vitamine. Evitaţi frecarea energică în timpul duşului cu buretele sau uscarea brutală cu prosopul – riscaţi să agresaţi epiderma şi astfel să se descuameze. După duş sau baie, când sunt porii deschişi, masaţi-vă cu un lapte hidratant, iar o dată pe săptămână cu ulei de măsline.

Mâinile şi picioarele de asemenea au nevoie de un tratament deosebit. După ce faceţi duş, puteţi folosi o cremă scrub specială pentru a îndepărta celulele moarte de pe tălpi şi mâini. Apoi se aplică o cremă destul de grasă, al cărei rol e să hidrateze pielea. Se poate sta cu această cremă pe piele timp de 15 minute. Pentru ca tratamentul să fie eficient, picioarele pot fi puse în pungi, iar mâinile pot fi adăpostite într-o pereche de mănuşi chirurgicale.
 
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *