Actualitate

Igor Dodon AR SABOTA vizita lui Ion Chicu la Bruxelles

Vizita lui Dodon la Bruxelles este ținută de autorități, în continuare, în secret. Cu toate acestea, surse ale DESCHIDE.MD ne-au comunicat că mâine, 3 martie, Dodon, totuși, va fi acolo, astfel acesta încercând să blocheze prima vizită a premierului Ion Chicu la Bruxelles.

Potrivit surselor noastre, vizita lui Dodon va fi una bilaterală cu autoritățile belgiene, având deschidere pe această direcție prin rețeaua rusă de relații bilaterale, cum ar fi Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei. Prin intermediul Ambasadei R. Moldova în Belgia și Misiunii R. Moldova pe lângă Uniunea Europeană, acesta va încerca să se vadă și cu reprezentanții instituțiilor Uniunii Eropene, iar cel mai probabil, va primi refuz din partea lor. Sursele noastre susțin că în locul lui Dodon trebuia să meargă Chicu la Bruxelles, iar prin faptul ca merge el, îl împiedică pe premier sa efectueze prima sa vizită la Bruxelles.

Despre vizita premierului Chicu la Bruxelles a vorbit Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, care spunea că a aflat din întâmplare că premierul Ion Chicu va vizita Bruxelles-ul.

În același timp, DESCHIDE.MD a luat legătura cu Ambasada R. Moldova din Belgia, care nu a putut să ne ofere detalii despre această vizită, însă ne-au redirecționat către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, unde, la fel nu se cunoaște nimic despre vizita lui Dodon la Bruxelles.

Totodată, Daniela Morari, Ambasador Şef al Misiunii R. Moldova pe lângă UE, a confirmat pentru DESCHIDE.MD că „cunoaște că această vizită va avea loc”.

Până la acest moment, Președinția nu a informat despre vizita șefului statului la Bruxelles.

Anterior, reprezentanții Președinției ne-au comunicat că „nu comentează declarațiile opoziției”, după ce astăzi deputatul Iurie Reniță a anunțat că „șefului statului i-a fost refuzată o întrevedere cu reprezentanții Alianței Nord-Atlantice”.

Conform unor surse sigure din cadrul NATO, Iurie Reniță a declarat pentru DESCHIDE.MD că vizita la Bruxelles va avea loc pe 3 și 4 martie.

„Dodon a solicitat să se întâlnească cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu care urma să discute despre relațiile bilaterale. Sub pretext diplomatic, Dodon a primit refuz. A ținut vizita în taină, pentru că nu era sigur că reprezentanții NATO vor accepta întrevederea acestuia cu Stoltenberg”, a declarat Reniță pentru Deschide.MD.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/61961/SURSE–Dodon-saboteaz%C4%83-vizita-lui-Chicu-la-Bruxelles.htm

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *