Actualitate

Igor Dodon: Important ca prin venele socialiştilor să nu curgă sânge de român

„Am văzut că în campania electorală la unii a început să curgă sânge de român şi suflare românească”, a spus Igor Dodon în cadrul unei emisiuni televizate.

Totuşi, Igor Dodon spune că vrea să aibă încredere în toţi deputaţii care au trecut în Parlament că vor rămâne fideli angajamentelor pe care le-au dat alegătorilor. Acesta spune că a discutat cu toţi cei 35 de candidaţi socialişti care au fost aleşi fie pe lista de partid, fie pe circumscripţiile uninominale.

În pofida declaraţiilor lui Igor Dodon, şase deputaţi socialişti continuă să deţină cetăţenia română. Asta deşi încă din 2015 cei şase au promis să renunţe la ea. Este vorba despre socialiştii Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţă, Adrian Lebedischi, Ghenadi Mitriuc, Radu Mudreac şi Anatolie Labuneţ.

Cei şase deputaţi socialişti cu dublă cetăţenie nu au depus cereri de renunţare la cetăţenia română

Expertul IDIS Viitorul Rosia Vasiloi a venit cu o reacţie faţă de această declaraţie a şefului statului, pe care a calificat-o drept „o românofobie care întrece orice măsură”. Acesta spune că între Prut şi Nistru sunt milioane de români.

„Da, milioane, numai că unii se ascund după naţiunea civică moldovenească, alţii după narativul moldovenismului patriarhal, dacă aş putea aşa spune, şi care are originile sale în ideologia de pe timpul regimului ţarist şi prelungit pe timpul regimului comunist din anii 40 a secolulului treacut şi practic până în ziua de azi.

Ceea ce a declarat cel care stă pe fololiul de Preşedinhte al Republicii Moldova ieri într-o emisiune tv cu Gheorghe Gonţa, eu o calific ca o românofobie care întrece orice măsură. Expresia folosită de această persoană – “important să nu curgă sânge de roman” o dovedeşte asta cu lux de amănunte.

Igor Dodon, în venele noastre curge sânge de român, iar cei care o contestă nu pot ocupa fotoliul de Preşedinte a Republicii Moldova. Locul tău nu este în acest fotoliu, dă-ţi demisia”, a scris Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook.
 
Sursa: tvrmoldova.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *