Astăzi 22 Octombrie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 19:21
Abonamente

Editorial 2 Ianuarie 2018, ora 09:05    Din editia print

Marime Font

Igor Dodon trădează din nou

În ceasul al doisprezecelea, Parlamentul de la Chişinău a adoptat o lege care va interzice anumite emisiuni televizate, limitând astfel propaganda din afara Republicii Moldova, cu precădere cea din Rusia. 

 

 
 

Asta se întâmplă la peste trei ani şi jumătate după ce Rusia lui Putin şi-a început agresiunea militară din Ucraina, iar mass-media rusească s-a transformat în mod exclusiv în una de spălare pe creier a populaţiei tuturor ţărilor din spaţiul ex-sovietic. Respectivul act normativ vine prea târziu, dar este mai bine că există, decât dacă nu ar fi fost adoptat. Însă nu poate fi exclusă nici posibilitatea ca aceasta să fie o lege nepusă în niciun fel în practică, la fel cum se întâmplă la noi cu multe alte legi. Poate că în acest mod, guvernarea încearcă doar să marcheze puncte electorale în perspectiva alegerilor parlamentare de la anul în tabăra alegătorilor fără simpatii pentru Rusia, şi atât. Oricum, chiar dacă, până la urmă, legea va intra în vigoare, asanarea spaţiului nostru informativ şi curăţarea lui de propaganda rusă va dura ceva timp. Asta în eventualitatea în care acest proces chiar va începe, nefiind uitat cu desăvârşire în câteva săptămâni – ceea ce e o posibilitate care nu poate fi deloc exclusă.

Reacţia nepreşedintelui Dodon nu este surprinzătoare, însă tema este prea importantă ca să fie trecută cu vederea. Asta pentru că acţiunile lui Dodon pe marginea legii în cauză reprezintă încă un punct important în rechizitoriul faptelor sale reprobabile şi antinaţionale care, după ce nu va mai fi preşedinte, îi va fi înaintat. Este încă o dovadă că avem în fruntea republicii o coadă de topor care serveşte interesele lui Putin, omul care a provocat un război cu peste 10.000 de victime în Ucraina.Dodon a refuzat să promulge legea care ne-ar putea pune la adăpost de propaganda rusă şi a retrimis-o Parlamentului. Dacă în legislativ aceasta va mai fi adoptată o dată, nepreşedintele va fi obligat să o promulge. Însă acesta a declarat deja că sub nicio formă nu o va promulga, fiind vorba, pentru Dodon, despre o chestiune de onoare. Pentru binele Republicii Moldova, sper că Dodon se va ţine de cuvânt. Asta pentru că, în acest caz, el va trece peste prevederile Constituţiei şi va exista un motiv formal pentru demiterea sa în Parlament.

Însă, laş cum îl ştim, Igor Dodon va promulga, totuşi, legea, după un timp, ca să nu-şi piardă accesul la treucă. La mult râvnita sa funcţie de preşedinte. Însă istoria va consemna faptul că a făcut sluj în faţa lui Putin din nou, ca un pudel credincios, servind la fel de credincios interesele maşinii de propagandă a Rusiei, adică interese ostile Republicii Moldova.

Dodon ne oferă motive în plus ca să-i spunem aşa cum este: trădător. Iar soarta trădătorilor este cunoscută: aceştia ajung să fie, la rândul lor, trădaţi şi aruncaţi la coşul de gunoi de stăpânii lor. Sper că pentru Dodon, acel coş de gunoi va fi o închisoare. Pentru că merită. Şi pentru corupţie, şi pentru trădare.
 

Un articol de: Dan Nicu Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Octombrie 2018, ora: 18:08

Participanții la Adunarea PDM, intervievați de presa de opoziție: Îi mulţumim lui Vlad Plahotniuc pentru atenţia pentru popor, pentru medicină, pentru şcoli

Au sperat că vor culege opinii negative din partea oamenilor prezenţi la Adunarea naţională a PDM, dar au auzit doar aprecieri și mulțumiri pentru munca depusă de democrați pe parcursul guvernării de 1000 de zile. Este vorba de instituţiile media care și-au făcut obișnuință...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2018, ora: 08:13

FSB și GRU - niște coloși pe picioare de argilă

FSB și GRU - niște coloși pe picioare de argilă Din editia print

Deceniile de ocupație și dominare ideologică sovietică a statelor din Europa Centrală și de Est în secolul XX au lăsat traume profunde în mentalul colectiv al populației din regiune.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 22 Octombrie 2018, de Silviu Tănase

De ce e întuneric?

Opinia publică este intoxicată tot mai insistent de anumite personaje care, intenționat sau din ignoranță, promovează multiple diversiuni rusești, ambalândule sub formă de „analize”. De exemplu, un comentator local, specializat într-o gamă largă de domenii - de la meciurile de...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Ortodoxia ucraineană liberă – o speranţă pentru Basarabia

Scufundaţi în cotidianul nostru lipsit momentan de evenimente majore, tindem să nu dăm atenţie evoluţiilor geopolitice istorice, care au loc în aceste săptămâni în regiunea noastră.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cel ce judecă va fi judecat

Nu vreau să reiau de la cap la coadă aceleași discuții, aceleași învățăminte evanghelice și patristice, care ne cer foarte răspicat un lucru: să nu judecăm. Și totuși nu ne putem abține. Credem că pe toate le cunoaștem, că suntem în măsură să luăm piatra și să lovim.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Interimatul – o situație de luat în seamă?

Știm noi foarte bine cum merg treburile din patru în patru ani. Toate partidele de la putere se apucă de proiecte în ultimul an de mandat. Și se apucă serios.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

De ce la moldoveni omul rău îl conduce pe omul frumos?

Din punct de vedere lingvistic, antonimul omului frumos e omul urât, din punctul de vedere al moralei însă antonimul omului frumos e omul rău.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md

Cele mai noi articole Timpul.md