Astăzi 16 August 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:37
Abonamente

Editorial 2 Ianuarie 2018, ora 09:05    Din editia print

Marime Font

Igor Dodon trădează din nou

În ceasul al doisprezecelea, Parlamentul de la Chişinău a adoptat o lege care va interzice anumite emisiuni televizate, limitând astfel propaganda din afara Republicii Moldova, cu precădere cea din Rusia. 

a

 
 
 

Asta se întâmplă la peste trei ani şi jumătate după ce Rusia lui Putin şi-a început agresiunea militară din Ucraina, iar mass-media rusească s-a transformat în mod exclusiv în una de spălare pe creier a populaţiei tuturor ţărilor din spaţiul ex-sovietic. Respectivul act normativ vine prea târziu, dar este mai bine că există, decât dacă nu ar fi fost adoptat. Însă nu poate fi exclusă nici posibilitatea ca aceasta să fie o lege nepusă în niciun fel în practică, la fel cum se întâmplă la noi cu multe alte legi. Poate că în acest mod, guvernarea încearcă doar să marcheze puncte electorale în perspectiva alegerilor parlamentare de la anul în tabăra alegătorilor fără simpatii pentru Rusia, şi atât. Oricum, chiar dacă, până la urmă, legea va intra în vigoare, asanarea spaţiului nostru informativ şi curăţarea lui de propaganda rusă va dura ceva timp. Asta în eventualitatea în care acest proces chiar va începe, nefiind uitat cu desăvârşire în câteva săptămâni – ceea ce e o posibilitate care nu poate fi deloc exclusă.

Reacţia nepreşedintelui Dodon nu este surprinzătoare, însă tema este prea importantă ca să fie trecută cu vederea. Asta pentru că acţiunile lui Dodon pe marginea legii în cauză reprezintă încă un punct important în rechizitoriul faptelor sale reprobabile şi antinaţionale care, după ce nu va mai fi preşedinte, îi va fi înaintat. Este încă o dovadă că avem în fruntea republicii o coadă de topor care serveşte interesele lui Putin, omul care a provocat un război cu peste 10.000 de victime în Ucraina.Dodon a refuzat să promulge legea care ne-ar putea pune la adăpost de propaganda rusă şi a retrimis-o Parlamentului. Dacă în legislativ aceasta va mai fi adoptată o dată, nepreşedintele va fi obligat să o promulge. Însă acesta a declarat deja că sub nicio formă nu o va promulga, fiind vorba, pentru Dodon, despre o chestiune de onoare. Pentru binele Republicii Moldova, sper că Dodon se va ţine de cuvânt. Asta pentru că, în acest caz, el va trece peste prevederile Constituţiei şi va exista un motiv formal pentru demiterea sa în Parlament.

Însă, laş cum îl ştim, Igor Dodon va promulga, totuşi, legea, după un timp, ca să nu-şi piardă accesul la treucă. La mult râvnita sa funcţie de preşedinte. Însă istoria va consemna faptul că a făcut sluj în faţa lui Putin din nou, ca un pudel credincios, servind la fel de credincios interesele maşinii de propagandă a Rusiei, adică interese ostile Republicii Moldova.

Dodon ne oferă motive în plus ca să-i spunem aşa cum este: trădător. Iar soarta trădătorilor este cunoscută: aceştia ajung să fie, la rândul lor, trădaţi şi aruncaţi la coşul de gunoi de stăpânii lor. Sper că pentru Dodon, acel coş de gunoi va fi o închisoare. Pentru că merită. Şi pentru corupţie, şi pentru trădare.
 

Un articol de: Dan Nicu Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 15 August 2018, ora: 07:30

Chișinăul în foc roșu

Chișinăul în foc roșu Din editia print

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 16 August 2018, de Moni Stănilă

De la comunicare la comuniune

Vă scriam zilele trecute, cu prilejul vizitei artistului Silviu Oravitzan, despre expoziția “Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani", care a fost vernisată pe 2 august, într-o atmosferă cu totul specială.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 August 2018, de Moni Stănilă

Schimbarea la față (I)

„Şi după şase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan, fratele lui, şi i-a dus într-un munte înalt, de o parte. Şi S-a schimbat la faţă, înaintea lor, şi a strălucit faţa Lui ca soarele, iar veşmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Şi iată, Moise şi Ilie...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 August 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 August 2018, de Moni Stănilă

Să facem vaca de rușine

Am zis că nu mai spun bancuri, dar uneori nu mă pot abține. Cred că nu mulți îl știu pe cel cu țăranul care duce vaca la piață și acolo o critică în tot felul: că nu dă lapte, că dă din picioare, că împunge, că e rea. Până un client îi spune: „Măi, omule, cu...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 August 2018, de Dan Nicu

Don, Dodon şi georgienii

Nepreşedintele Igor Dodon nu ne lasă să ne plictisim niciodată. Aflat zilele trecute într-o vizită la Omsk, în Siberia, el le-a comunicat celor de acolo că a ajuns mai departe decât străbunicii săi.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 August 2018, de Moni Stănilă

Semănare de vânt

Foarte des întâlnim opiniile unor oameni sau vedem inscripții pe ziduri legate de numărul mare de biserici. Că avem biserici, dar nu avem școli. Că „vrem” spitale, nu catedrale. Că România are foarte puține autostrăzi (noi nu avem deloc), dar că bisericile sunt excesiv de multe...

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 August 2018, de Dan Nicu

24 februarie 2019, cadoul guvernării pentru PSRM

Avem o guvernare care forţează limitele legii pentru a-şi menţine controlul. A făcut-o de nenumărate ori, iar cel mai recent chiar în aceste zile, când a stabilit data alegerilor parlamentare pe 24 februarie 2019. Conform legii, alegerile pot fi organizate în termen de cel mult 90 de zile...

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 August 2018, de Moni Stănilă

Cel mai bun roman al tuturor timpurilor

Un personaj literar creat de excelentul poet și prozator Daniel Bănulescu ne spune că Cel mai bun roman al tuturor timpurilor e Biblia.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 7 August 2018, de Ana Gabor

Anul în care românii își vor decide soarta

Parlamentare, locale, europarlamentare și prezidențiale, toate într-un an. 2019 va fi anul scrutinelor electorale, decisive pentru toți românii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 7 August 2018, de Constantin Tănase

În așteptarea lui Moise

Moto: „Ei au zis lui Moise: „Nu erau oare morminte în Egipt, ca să murim în pustie? Ce ne-ai făcut de ne-ai scos din Egipt? Nu-ți spuneam noi, în Egipt: „Lasă-ne să slujim ca robi egiptenilor decât să murim în pustie?” Moise a răspuns poporului:...

() Citeşte tot articolul

Editorial 6 August 2018, de Moni Stănilă

Vacanța politicienilor

A venit luna august și politicienii noștri au plecat în vacanțe. Mulți stau acasă, doar așa de ochii lumii, mulți merg în locuri exotice, fiindcă își permit, nu ca noi. Însă, înainte să plece, a dat CNA-ul buzna la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală.

() Citeşte tot articolul

Editorial 6 August 2018, de Răzvan Munteanu

Trump, Iran și Războiul Total

La finalul lunii iulie, în cadrul unei reuniuni diplomatice, președintele iranian, Hassan Rouhani, declara: „America trebuie să înţeleagă (...) pacea cu Iranul este mama tuturor păcilor şi războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor. Domnule Trump, (...) nu te juca cu coada leului, vei...

() Citeşte tot articolul


 

 


Cele mai citite articole Timpul.md