Muzică

Ilian Gârneţ umple sala Conservatorului regal din Bruxelles

Concertul cu participarea artistului din Moldova e organizat de Institutul Cultural Român din capitala Belgiei, cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la naşterea lui George Enescu. Toate locurile sunt deja rezervate.

Alături Ilian Gârneţ, care este laureat al Concursului internaţional „Reine Elisabeth” în 2009, va concerta pianista Claudia Bara, acompaniatoare oficială, din 2007, pentru secţia de vioară a Concursului internaţional „George Enescu”şi profesor-acompaniator la Capela muzicală Regina Elisabeta din Bruxelles. În această toamnă, Claudia Bara a lansat un CD cu creaţii camerale de tinereţe ale lui Enescu, la o casă de discuri franceză. Enescu a figurat în prim-planul toamnei muzicale din Bruxelles, prin noua producţie cu opera Œdipe la Théâtre de La Monnaie şi mai multe concerte.
Concertul aniversar Enescu 130, oferit publicului european din Bruxelles în acest decembrie, reprezintă continuarea unui proiect iniţiat de Institutul Cultural Român în 2010, care îşi propune să asocieze artişti din R. Moldova şi din România, pentru a sublinia apartenenţa lor la un spaţiu cultural comun.

(A. Ş.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *