Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 09:47
Abonamente

Femeia 12 Iunie 2012, ora 06:35    Din editia print

Îmbrăţişarea ca antidot

Marime Font

 
 
 

Aşa cum cu o moarte suntem datori cu toţii, orice cuplu are în faţă măcar o despărţire, din care poate învăţa ceva.

Ne întâlnim, ne plăcem, ne îndrăgostim, ne iubim, ne certăm şi apoi ne despărţim. Cursul firesc al oricărei relaţii se poate opri aici. Simţi că ceea ce a fost la început a dispărut pe parcurs, că limba vorbită de tine nu mai este înţeleasă de către celălalt şi invers, că nu îţi mai acordă atenţie şi că-ţi cere imposibilul, deşi, la început, i-l ofereai în fiecare zi pe o tavă de argint. Tot ce a fost a dispărut într-un nor de fum şi nu reuşeşti să-ţi explici cum s-a întâmplat asta şi mai ales de ce.

Aici, întră în scenă maturitatea celor doi. Depăşirea orgoliilor pentru a rezolva cu adevărat problemele care trimit relaţia într-un zid de beton este la îndemână, atunci când amândoi pun umărul la treabă.Fiecare are un scut în spatele căruia se ascunde, chiar dacă este conştient că acest lucru îi va dăuna. Orgoliul său de „eu am dreptate” este cu mult prea mare. Am observat, din propria experienţă, că oricine are un punct, peste care, dacă ştii să treci, va ceda. Mi-am dorit, la un moment dat în trecut, despărţirea cu vehemenţă. Decizia a fost una executorie şi irevocabilă. Aş fi fost în stare să aduc şi mascaţii pentru a mă asigura că se întâmplă ceea ce am ales. Totul s-a schimbat, când i-am văzut ochii, dorinţa de a ne fi bine împreună, gingăşia aceea care sfarâmă cele mai groase ziduri. Am izbucnit în lacrimi şi am realizat că-mi doresc opusul.

Nici o tentativă de separare nu trebuie luată ca atare. Sunt vorbe spuse la supărare, lehamite, tristeţe şi aşa mai departe. Neinfluenţate cumva, îşi îndeplinesc scopul, dar, dacă intervenim, există şansa ca situaţia să se modifice total. Am trecut prin multe despărţiri şi nimic nu se compară cu o împăcare sinceră, din care amândoi să conştientizeze greşelile trecutului. Ce urmează, nu poate fi decât de bine.

Lipsa comunicării este precum un cancer. Îmbrăţişarea caldă, sinceră, îl poate vindeca. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md