Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Editorial 15 Decembrie 2012, ora 09:12    Din editia print

Marime Font

Îmi place Moldova, dar nu vreau să fac cu voi afaceri

Om de afaceri, care a relansat una dintre cele mai mari regiuni din Estonia, cunoaște multe despre Moldova, îi place țara noastră, vinurile și moldovenii, dar dacă ar avea niște bani în plus nu i-ar investi în plaiul mioritic.

 
 
 

Einar Vallbaum, Guvernatorul regiunii Laane-Virumaa, spune că i-a plăcut nespus de mult clima blândă, oamenii și locurile pitorești din Republica Moldova, care, în opinia sa, au un potențial turistic enorm.

El le sugerează prietenilor săi să viziteze neapărat Republica Moldova și să comunice cu oamenii de acolo.În același timp, Einar Vallbaum, spune ferm că nu ar investi bani în Republica Moldova. „Când trimit o scrisoare electronică la Chișinău, răspunsul îl primesc, în cel mai bun caz, trei-patru săptămâni, iar când îi sun și-i întreb, îmi spun că nu au primit nimic. În același timp, dacă un moldovean are nevoie de ceva de la mine mă sună de trei-patru ori pe zi”, spune el.

„În plus, nu sunt sigur încotro veți merge, spre dreapta, spre stânga, ezitați permanent încotro să mergeți, nu sunteți deciși de direcția aleasă”, afirmă Einar Vallbaum.

El spune că a încercat să aducă în Estonia produse moldovenești, dar prețurile solicitate de către oamenii de afaceri din Republica Moldova erau exagerate.

Guvernatorul a accentuat că ar vrea să aibă o relație bună cu Republica Moldova și că, mai devreme sau mai târziu o va avea.

P.S. Einar Vallbaum, Guvernatorul regiunii Laane-Virumaa, este un om de afaceri venit în politică. „Îmi plac acțiunile și rezultatele concrete, am o viteză mai mare, decât politicienii, care se mișcă foarte și foarte greu”. A câștigat alegerile fără anumite promisiuni. Doar i-a rugat pe oameni să-l aleagă pe el. „Nu am venit cu promisiuni, toți mă cunosc, știu ce am făcut și ce pot face”. Pot pleca în orice moment, nu mă țin de fotoliu.
 

Un articol de: Iulian Bercu
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md