Actualitate

În anul curent va fi organizată o nouă rundă de consultări moldo-turkmene la nivel de viceminiştri de externe

Oficialii a făcut un schimb larg de opinii pe marginea stadiului actual și perspectivelor dezvoltării relațiilor bilaterale moldo-turkmene. Interlocutorii au agreat importanţa menţinerii unei interacţiuni dinamice şi regulate între ministerele de externe din cele două state, pledînd, în particular, pentru organizarea în anul curent a unei noi runde de consultări moldo-turkmene la nivel de viceminiştri de externe.

Viceministrul Lilian Darii a exprimat recunoştinţa părţii moldoveneşti pentru edificarea de către partea turkmenă a grădiniţei în localitatea Cişmichioi din regiunea de sud a ţării. Oficialul moldovean a apreciat înalt eforturile şi operativitatea demonstrate de partea turkmenă la construcţia acestui obiectiv important de menire socială.

În cadrul întrevederii, au mai fost abordate o serie de chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor moldo-turkmene, cu accent pe avansarea colaborării comercial-economice. În acest context, a fost exprimat interesul reciproc pentru continuarea activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-turkmene pentru cooperare comercial-economică. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *